|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Vidis cudno, ne bih javno govorio o imenima, ali nama se u zadnjih par meseci dogadja navala ljudi koji su snimali po kucama, pa imali problem ...
Pa onda ispravljaj krivu drinu, kad je to moguce, i posteno reci kad je to nemoguce, ili je postotak razlike mali... Jos jednu stvar sam primetio, zadnjih nekoliko projekata(radjenih po gorenavedenom principu) su toliko bili neprimereni, da ja stvarno apelujem na korisnike Cubase-a da nauce OSNOVNE stvari, obelezavanje, BRISANJE NEPOTREBNIH TAKEOVA ... Ne bi verovali, ali tako nam se zalomilo da smo gledali nevidjeno "nepismene" projekte, tejk preko tejka(i tako ostavljeno), sve seceno van grida, da ne govorim o tome da nista nije obelezeno...da ne pocinjem o instrument, folder trakama i grupama... Imam utisak da je taj nivo "kucne" radinosti otisao za tri klase ispod... A ovo o cemu pricas big_bockie, iz dosadasnjeg iskustva je PRESUDNA stvar. Znam tacno o cemu govori Arthur, i to jeste problematika. Usmeriti pametno bend, stvoriti poverenje koje rezultira finalnim ishodom u pozitivnom smislu- to je nauka. Kad pogledam sve faze zivota - dobra pesma je dobra pesma. Losu pesmu ne vadi ni jedna produkcija. A uvek cemo mi misliti da mozemo jos korak dalje,a bend da moze jos bolje. Dok god je tako - idemo napred. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ovo je vi?e kao teza nego pitanje za darkstara...
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
produkcija je pakovanje poklona za devojku. Moš da bude poklon kolko god dobar, ako ga upakuješ u masan papir, nećeš baš impresionirati devojku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
misliš da su im kriterijumi pali, pa daj šta daš, ili ...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pa kažem, više sam postavio tezu i temu za razmišljanje nego pitanje, a za ovaj slučaj, iskreno, nemam pojma... ![]() Sumnjam da im je ovakva produkcija pomogla puno.
![]() |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]()
Ma jok, kažem da su kriterijumi razni. Ustvari sam se setio jedne devojke (doduše više nije devojka) koja je htela da ima grumen zlata od jedno 200 grama. Da joj ne služi ničemu, samo da joj stoji onako bez veze i da ga s vremena na vreme uzme u ruku. Kaže: "Jebeš nakit i džidža-bidže, zlato je lepo po sebi, a i znaš kako je teško. To bi bio baš mali grumen". Takoreći, neke devojke se lože na sirovine
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Ima? neki primer?
Pozdrav, Vasa
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Eh, sad, da bi bilo autentično, morao bih se pozvati na "poznatu" pesmu, a to je samo sa sobom u koliziji, jer je već, kao takva, poznata, pa se tako samo hipotetički može zaključivati da li bi bila takva da je drugačije odradjena.
Ja samo želim da verujem da su producenti potrebni, a ne samo "naslušani, tehnički rukovaoci opreme" kojom se služe. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|