|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#4 |
|
Superoperater
|
Zasto ? Coveka zanima sta sve moze da uradi, kako se sta ponasa... Korisno je znati. Mada, svaka cast na strpljenju, mene bi mrzelo
![]() Ovako - prvo, ne znam zasto imas 32bit windows 7. Ako vec ides na Win7, obavezno stavi 64bit, jer u njemu C5 bez problema nagura i do 3GB rama (proverio ja, bez ikakvih pomagala, dakle vanilla cubase 5 32bit i 32bit plagin), a uvek mozes da ubacis jbridge 1.2 i onda prakticno nema ogranicenja za ram. Nekad plaginovi pojedu dosta rama za svoj interfejs Drugo - ja ne bih tako radio - ne bih semplovao izlaz - boju po boju... Moze mozda i tako, ali postoji opasnost da su kanali pretihi, pa ako ih usemplujes tako, ne koristis pun opseg dinamike, a ako su u klavijaturi bili na 0dBFS izvorni semplovi - nije ni cudo sto zvuce siromasnije... (dzaba je to 24bit kad ti koristis samo donjih 8 bita...) Nadam se da si shvatio sta hocu da kazem... Nadji neki soft za konverziju u Kontakt 5 (ne znam da li bi pomogao chicken translator ili tako neki) Drugi nacin je da sve boje vratis na 0dB na mikseru klavijature i tako ih eksportujes, pa onda uradis miks za kontakt izlaze... Tako ja uvek semplujem trake gde koristim spoljni sint. Takodje u Kontaktu 5 ima algoritam po kome on vrsi semplovanje - stavi na HQ i u instrumentima takodje, podesi da koristi najbolji moguci. Proveri sta je stavio po defaultu od ekvilajzera i filtera... Trece - Na kontaktu su svi instrumenti po defaultu na -6dB. Stavi ih na 0, jer tu dodatno gubis dinamiku Eto probaj te stvari, pa ako ni tako bas ne valja, rekoh ti vec - MOTU Mach 5 (ima ga u narodnoj verziji) malo je prostiji, ali najblizi je nekom fazonu sinta (legato, portamento i ostalo sto mi mnoooogo nedostaje u K5 i ne svidja mi se kako tamo radi...)
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 04-03-2012 at 05:35 PM. |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|