|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Radio sam to jednom, iz istih razloga koje si naveo, sa 48Khz 32 bit bit float na 44,1Khz 24bit, i nije bilo nikakvih problema. Ako ima? freezovanih VSTova prije resamplinga ih ''odledi''. Pretpostavljam da radis u Cubase... kad promijenis RS, Cubase ce pitati da li zelis da resamplujes audio. Zavisno od generalnih postavki, pitace da li zelis da zamijeni originalne fajlove novima. Drugi put sam odradio batch export, i to mi je nekako sigurnije. Trajace mnogo duze. Pazi na lokatore. Kad importujes sve trake u novi projekat isijeci sve sto je nepotrebno - mislim da u meniju audio postoji naredba koja to automatski odradi za sve selektovane trake, nesto tipa remove silent - ne mogu se sjetiti dok ne bih podigao Cubase...
Za sta god se odlucis radi to prije usisavanja ili generalke u studiju, jer ces dobar dio dana presjediti ![]() Za svaki slucaj napravi backup projekta. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
scroll ne radi samo u jednom nuendo projektu | voomighty | Audio Software | 2 | 08-11-2008 05:21 PM |