Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2012, 08:43 PM   #11
djzolika
Member

Default Re: Behringer ada8000 ultragain

Mada se bavim muzikom već vi?e od 20 godina, u studio tehnici sam naspram većini kolega ovde početnik i amater. Stoga ne znam, da li smem tako ne?to da ka?em, ali moje mi?ljenje je da kada je u pitanju Behringer u ljudima automatski prorade predrasude (koje naravno nisu bez osnova), ali da imaju tu i tamo proivode koje su itekako upotrebljivi. Tu spada i ADA 8000. Ja sam ga do nedavno koristio sa RME HDSP 9632, a sada sa RME Fireface UC + WC kabel ADA kao slave - mojim "amaterskim studijskim u?ima" uop?te ne zvuči lo?e... skuplja oprema sigurno bi zvučala bolje, ali mo?da i ne toliko bolje koliko bi skuplja bila...
Kolega elmirh, ako moje mi?ljenje znači ne?to, ja smatram, da ako uzme? ADA svakako će vredeti taj ulo?eni novac, a mo?da i ne?to vi?e...
djzolika is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2012, 08:47 PM   #12
alen
VIP Member

alen's Avatar

Imam u studiju primerak iz prve serije kada se pojavio,ne secam se kada tacno ali je star poprilicno.U svom setup-u sam promenio sve i svasta nekoliko puta ali ada8000 je jos uvek tu i radi kao sat.Otplatio se jedno 24 puta najmanje.Preampi su njesra ali kao AD/DA radio sasvim korektno,u lancu opreme prosecnog projekt studija sigurno nece biti najslabija karika.Trenutno imamo u studijiu i popularni interfejs m-audia profire 2626 koji svakako ima bolje preampe ali konverzija je ocajna u odnosu na ADA8000.ADA je odlican uredjaj za sve pare.Ako razmisljate o pribavljanju mozda bolje sacekajte da izadje u prodaju ovaj novi Beringerov fireware/USB inerfejs koji su predstavili sad na NAMM-u.Veci model ce biti ispod 200jura a navodno je to unapredjena konverzija sa ADA8000.Neka radi i identicno kao ADA i za tu kintu ce biti avion(preampi su verovatno smece,manje-vise kao i na vecini all-in-one interfejsa).

http://www.behringer.com/EN/Products/FCA1616.aspx
Old 27-01-2012, 09:32 PM   #13
soundman
Member

@Alen, potpuno se slazem sa vama. Ja imam izuzetno pozitivna iskustva sa ADA 8000 i to igrom slucaja na projektima koji su bili sa vecim ambicijama. Cak i ta predpojacala mogu da budu iskoristena pod uslovom da gain na njima ne prelazi pola. Posle toga mi se cini da daleko vise dize shum nego sam zvuk. Sama konverzija na ulazu je bila vrlo solidna, zapravo nista mi nije smetalo. Ono sa cime sam ja imao problem je DA konverzija. U jednom momentu sam morao da mixam sa tim konverterom u prostoru koji inace poznajem i moram priznati da nikako nisam imao jasnu sliku u basu. Ne mislim pri tome da ga nema ili da ga ima previse, nego ja nisam znao sta da radim sa njim. Najblizi osecaj je da to nije bila masa ispred vas koju oblikujete, nego kao neki dim kome ne znate sa koje strane da pridjete. Sva sreca da su se sutra pravi konverteri vratili, pa je posao srecno zavrsen.

U svakom slucaju, vise nego solidna sprava, narocito ako je slave ujete na neki ozbiljniji clock.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2012, 12:22 AM   #14
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Činjenica je da je ADA 8000 uređaj koji se če?će u oglasima nalazi pod rubrikom "kupujem" nego "prodajem". Ja sam hteo da ga kupim zbog osam pretpojačala i koristim uz digi001 za snimanje bubnjeva, ali tada nisam uspeo nigde da ga nađem (dao i oglas na Rumskom - ni?ta). Sad uz dva digijeva preampa koristim Xenyx miksetu i ULTRAVOICE VX2000.

Last edited by Znak; 28-01-2012 at 12:34 AM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2012, 02:27 AM   #15
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Cena tog uredjaja je preduvana! Ne kazem da je los, takav kakav je. ali je bar duplo skuplji nego sto mora...
Kako?
Tako sto behringer uslovljava distibutere kupovinom kompletne game.

Dakle, imas "slobodu" porucivanja, ali samo segmentualno, pa ako dodje neko i kaze "hocu 300 kom ADA 8000", oni kazu ok, ali onda moras uzeti i 500 xenyx djubreta i 300 govnjivih razglasa i 450 opanaka...jbg...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2012, 07:31 AM   #16
alen
VIP Member

alen's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Dakle, imas "slobodu" porucivanja, ali samo segmentualno, pa ako dodje neko i kaze "hocu 300 kom ADA 8000", oni kazu ok, ali onda moras uzeti i 500 xenyx djubreta i 300 govnjivih razglasa i 450 opanaka...jbg...

Treba znati...

Last edited by alen; 28-01-2012 at 07:36 AM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 07:35 PM   #17
elmirh
Member

elmirh's Avatar

Radijator1
Ozbiljno zabavljam kom?iluk u poslu.....
Nije sve u Behringeru ba? za smeće.Imao sam nekad davno Behringerov BCF2000 kontroler i za te pare dobro je radio.Sada imam Mackie control universal, pa malo-malo pa problem sa fajderima.
Zatim ima? DIGITAL MIXER DDX3216 , isto solidna sprava ( ima ga moj kolega u studiju, a isto i on ne zabavlja kom?iluk),zatim Behringer HA4700 pojačalo za slu?alice, nije skupo a vrijedi itd....
Ne mo?emo reći da je ba? sve od Behringera smeće.
Pozz
Old 01-02-2012, 08:01 PM   #18
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

da ne zaboravimo i kabal tester koji radi za svaki od tih 20 evra
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 09:43 PM   #19
Seller
Member

I ja koristim ADA8000 vec nekoliko godina, i nemam nameru da je prodajem. Otplatila se davno, a uvek dobro dodje kada zafali neki ulaz za bubanj
Seller is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2012, 02:07 AM   #20
digitalbekus
Junior Member

ada je do j..a sto se mene tice razlika izmedzu nje i focusrite je samo u ceni pa ako imas viska love onda navali
digitalbekus is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules