|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Cena je tu problem, nemam nista protiv sundjera (cak ni protiv trgovaca sundjerima...), samo su bezobrazno skupi i daleko su od toga da su senzacionalno mocni, doduse proizvodjaci imaju veoma brbljiv marketing kojim pokusavaju da "poprave" proizvode koji su u sustini nemocni da urade bilo sta znacajno ispod 200Hz a da to ne bude basnoslovno skupo ako uporedimo sa resenjima gde se koristi azmafon kao akusticki materijal, a TEK je nedostizno ako se uzme Knauf ECOSE, ili jos gore obicna kamena vuna Knauf. Ono o cemu ovde pricam sam iskusio na svojoj kozi ili kozi svojih klijenata... nastavljam u smeru da se greske ne ponavljaju. Tako je clan foruma zvani student dobio savet za svoju sobu za vezbanje violine, i zivo me zanima sta bi mu Mr. Auralex ponudio za cenu od oko 500EUR (da sredi celu sobu i jos dobije binarni difuzor).... http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40164 Quote:
Quote:
To je bio Primacoustics i koristio sam ga kao jedino moguce resenje spoljne montaze a da izgleda iole pristojno, a da ne trebaju stolari i tapacireri, znaci bila je estetika primarno u pitanju a ne toliko akustika. Daleko od toga da sam ista senzacionalno postigao sa njima, u poredjenju sa 15m3 (slovima: petnaest metara kubnih) azmafona koji su utroseni za low end apsorpciju u studiju RES Media (nekada Hammer), i koji se nalaze iza vazduhopropusnih difuzora. Ukupno gledano, ti sundjeri su doprineli 1% performansama cele rezije, a izabrani su jer su bili najjeftiniji (50EUR/m2), najbolje se vide na ovim slikama: ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 04-02-2012 at 01:51 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ASC Attack Wall studio tretman | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 27-09-2011 12:26 AM |
AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre | Zoki | Dizajn i konstrukcija studija | 224 | 31-07-2011 09:42 PM |
Akusticki transparentna platna | nebes | Dizajn i konstrukcija studija | 25 | 07-05-2011 02:51 AM |
Marketing i akustički tretman... | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 13 | 19-03-2011 09:19 PM |