Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-01-2012, 11:00 AM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: dolazi vreme za novi komp...

Savet: Prvo nabavi 64bitni softver, ukljucujuci audio seq i 64 bitne plugove, a tek onda razmisljaj o hardveru, jer hardver nije problem, ima ga svuda..Ja sam se tako zeznuo, kupio sam hardver, a sad jurim softwer koji je 100 x teze naci, a da valja..
Procitaj thread u kategoriji "audio software" koji ze zove *cubase pitanje 64bita*
Pozdrav!
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2012, 02:02 PM   #2
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Cao Darkstar...

Imas u obavjestenjima ruDAW XTM, a na samom sajtu imas prezentacije ruDAW ONE i ruDAW PRO. Sve je aktuelno i dalje (jeste da su bazirani na prethodnim generacijama i5 i i7 procesora, ali samo zato sto tadasnji chipseti imaju vecu kompatibilnost sa aktuelnim audio interfejsima i generalno bolje rade od ovih novijih).

Sto se tice preporuka ovih najnovijih ploca i procesora: nezahvalno je dati preporuku s obzirom koliko se to sve brzo menja (a sto je brzo to je i kuso, kaze nas narod). Mozda ce se psionic javiti, on je nedavno uzeo sebi noviju i5/i7 kombinaciju, pa da ti da neki savjet...

Last edited by diviner; 29-01-2012 at 05:23 PM.
diviner is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2012, 09:01 PM   #3
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Ja sam skoro menjao makinu, pa da dam utiske. Asus P8p67-pro, i5 3,3, 8GB corsair vengance DDR3 1600. Ponasa se - savrseno. Mozda najmanje glavobolja ikada posle upgrade-a. Ne kazem da je ovo najbolje, ni najpametnije, eto, ja probao, pa da spomenem. Uzgred, SilverStone NT06-E staje savrseno na plocu, cak i uz vengance module (5.5cm!), tako da imam i tisinu i 'lad.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2012, 09:21 PM   #4
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Hvala ljudi na pomoci..

Khan, koliko te kostala ta kombinacija ?
Pozz
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2012, 09:37 PM   #5
Khan
Moderator

Khan's Avatar

oko 400 sa cooler-om, mozda 10,15 vise...
Old 31-01-2012, 10:17 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Vidiš, ajd i ja da priupitam što god...

Windows je u pitanjetu. Imam intel c2d- 2 X 2.33ghz sa 2 gb rama na Gbyte-P41 ploči i winXP.
Pošto ne radim sa VSTi niti semplerima niti dzidzi-midi...samo sa multi-wav snimanjem i obradom, ni ovo još nisam stigao čestito da opteretim...

E sad, poslednje sto sam ubacio u njega (pre koji dan) je TP-link wireless mrezna kartica. Imam dropove ili klikove pri snimanju od tada. Isto se dešavalo u staroj PIII 1ghz drtini koji je služio za net, ali je imao audio kartu, pa sam mislio da je do stare mašine... (totalno druga audio karta sa totalno drugim driverima u oba kompa)

Ima neko ideju zašto se to dešava i kako se otklanja?

Da li će win7-32 nešto da reši?

Last edited by Bockie; 31-01-2012 at 10:22 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 06:52 AM   #7
Khan
Moderator

Khan's Avatar

To je prilicno cesta pojava, narocito kod usb wireless dongle-ova, jadno napisani driveri... Mozda bude bolje sa w7, a mozda i ne. Jedan nacin je da posvetis par meseci zivota temi pingovanje mreze i proucavanju update-ova koji pomazu/odmazu, a drugi nacin je kad radis - device menager - disable hardware, no probl.
Old 01-02-2012, 09:10 AM   #8
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Ja sam skoro menjao makinu, pa da dam utiske. Asus P8p67-pro, i5 3,3, 8GB corsair vengance DDR3 1600. Ponasa se - savrseno.
Tebi pretpostavljam radi savrseno, ali te nove platforme daleko su od savrsenog. Npr, vise nema TI FW kontrolera, niti na Gigabyte plocama, a ASUS odavno kuburi sa istim (mislim da je cak i OFF skoro imao temu gdje se zalio sa slicnom plocom da mu ne radi karta u kombinaciji upravo sa 6308P VIA chipom koju ASUS ima na ploci; a ponekad cak ni dodatna FW karta ne rjesava problem, zbog u nastavku pomenute non-native podrske za PCI slotove).

Takodje, ako pokusas da potjeras neki ozbiljniji PCI interfejs, shvatices da on ne radi sjajno (recimo ProTools HD), zbog prestanka native podrske za PCI podrsku:

http://semiaccurate.com/2010/08/19/i...e-pci-support/

http://www.gearslutz.com/board/music...herboards.html

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Ne kazem da je ovo najbolje, ni najpametnije, eto, ja probao, pa da spomenem.
Upravo o cemu govorim (ni najbolje ni najpametnije). Zato i dalje guramo stariju platformu za ruDAWe, jer to zaista gotovo savrseno radi (cak ni to nije savrseno...jer sta je savrseno u ovozemljaskom zivotu ? ).

Last edited by diviner; 01-02-2012 at 09:15 AM.
diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules