|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ne samo da chika google nije rekao nishta pametno povodom moje pretrage nego i sama pretraga na sajtu je zanemela..
http://www.artistsystems.net/mex/rezultat_pretrage.php Pa sa mislio da samo moze da se naruchi ili tako neshto... ![]() Zanimljiva cena svakako! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
trenutno smo ostali bez ovih zvucnika, ali ih ocekujemo uskoro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
hmm da, tako je i logichno (+ bolje) al dzaba kad tele (ja) zapelo da kuca ime firme...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
mozda ce nekome koristiti, na pocetnoj stranici nije vidljiv link na prvi pogled, proizvodjaci sa kojima radimo se mogu naci ovde:
http://www.artistsystems.net/mex/proizvodjaci.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja sam si uzeo te monitore za ljetovanje. I baš su dobri!
Čudni su po svojoj konfiguraciji. Niti su pasivni niti aktivni. Naime, u jedan zvučnik su smjestili pojačalo, a onda je drugi zvučnik pasivan. Nema balansirane ulaze, ali zato ima dva para ulaza. Jedni su flat, a na drugima ima neko nabrijano gore-dole na frekvencijama. Monitori rade čisto pristojno! Ne treba od njih očekivati puno, ali zvuče solidno. Malo im je donji midl nejasan. Nema govora o finoči visokih kao na Adamu ili PMCu, ali o kojoj kategoriji tu pričamo. Meni su oni jednako dobri kao i oni mali Alesisovi monitori, a kad uzmemo da je Alesis preko dva puta skuplji onda je ovo izvrstan deal. Ja sam ih uzeo za jedno usnimavanje ljetos s namjerom da snimljene materijale mogu u rentanom stanu na moru preslušavat i po potrebi editirat. Na kraju se spletom okolnosti okrenulo da smo baš na ovim monitorima usnimavali sve. Odnio sam ih u taj improvizirani studio i sve smo na njih radili. I baš su bili dobri. Sve se vrlo jasno i precizno moglo raditi. A to je najbitnije. Našao sam na internetu da je to zapravo monitor koji se originalno počeo prodavati pod nekom talijanskom markom. Kasnije je još nekoliko "proizvođača" iz hama-vivax klase počelo prodavati taj monitor pod nekim svojim imenom. I na kraju je to uzeo Kurtzweil i sad ih prodaje za 40% skuplje od konkurencije. A bizarno je da konkurencija čak ima bolji izgled, s lijepim drvenim kutijama! Postoji na Gearslutzu netko ko je raskopao elektroniku u tim zvučnicima i ustanovio da su unutra u pojačalu trash komponente. Zamjenom nekoliko elektrolita i jednog op-ampa se može od njih dobiti da još bolje prosviraju! Ja nisam probao, al kad-tad ću definitivno to napraviti.
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 26-01-2012 at 01:00 PM. Reason: ... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kurzweil PC1 SE | Goran B | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 26-11-2009 09:31 AM |