Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-01-2012, 11:38 AM   #11
File
Senior Member

Default Re: m-audio project mix pitanje

Odgovor na pitanje broj 1 i 2 : ?elim oboje ako mo?e da dobijem preko adata i project mixove preampe odlicno, ako ne mo?e, onda samo konverter

Ok...puno ti hvala...u biti sam dobio odgovore na sva moja pitanja...osim na jedno...

Zaboravimo project mix....
Trenutno...svaki put kad radim sa presonusom max8(znam da se ne zove tako, ali tako sam upamtio )na?timavam sync source na adat 1 gdje je presonus i ukljucen...mo?da grije?im...ili sam krivo sku?io...znaci ako ostavim na internal, trebalo bi i dalje sve raditi??? Jer ako to ne napravim ti kanali (9-16) samo pucketaju ko vrag bez prestanka
File is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2012, 11:52 AM   #12
File
Senior Member

aaargggghhh...euforican sam pa se moram ispravljat...na kraju prve natuknice sam mislio umjesto 'onda samo konverter'='onda samo kontroler' KONTROLER
sori
Old 19-01-2012, 04:48 PM   #13
File
Senior Member

Znate ?ta je čudno.....Bilo gdje na cijelom internetu, pa i na M-audiovom forumu nema jasnog obja?njenja...Na rumskom je najbolje...Svi savjetuju da stavim project mix kao glavni interfejs a na njega nakaćim jo? neki preamp...ali ja to 'NE ?ELIIIM'....
Znaći...opcija....
Instaliram sve full, namjestim..i odaberem da bude assio driver od focusrita i to je to???
Jedino se bojim ?to će se onda događati kad nije upaljen Nuendo..ili ću morati svaki put imat uga?en project mix pa će automatski prikazivati focusrite (kao i do sada)
Old 19-01-2012, 04:54 PM   #14
File
Senior Member

E da....Odgovor na ono...da PMIO ima adat out pa da ga spojim na liquid nece raditi znam,jer sam imao m-audio firewire 1816 ?to je u principu isto i nikako nisam uspio ...tj liquid nikako nije uspjevao da pronađe firewire1816 jer ne mo?e raditi kao stand alone..a i sve se ne?to klalo..firewire 1816 se gasio palio blico.....no nije ni bitno...bitan mi je samo kontroler...ali se bojim da ce i on ?tekat jer mu nije interfejs na main.....
Old 20-01-2012, 12:07 AM   #15
silicone
Junior Member

Nece ti radit, 100%. Imo sam PMix prije i sve sto sam uspio je spojit mu ADAT in i out na Rosettu, za 2 kanala AD i DA. Uvijek mora biti MASTER, cak i kao kontroler, ako se dobro sjecam. Pisao sam i mejl na Maudio i tip mi je reko da se ne moze nikako spojit kao slave. Kad sam kupio LS56 jednostavno sam ga prodo jer mi bas nicem vise nije mogo posluzit.
silicone is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 12:44 AM   #16
File
Senior Member

ok...to sam predpostavljao...jer se i firewire 18 16 ne mo?e spojit ko slave...
Ali mo?da mo?e ono - instaliram i jedno i drugo i ignoriram m-audiov asio...zaboravim na 8 preampa a/d i koristim samo ko kontroler...ako ni?ta od toga..onda u vra?ju mater..prodam i kupim mackie control
Old 20-01-2012, 10:14 PM   #17
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

jbg... to je cena jevtine opreme...
Old 21-01-2012, 10:15 AM   #18
jerryrain
Member

Mozes da ga koristis kao kontroler bez problema... mi u studiju snimamo na ff800 a m-audio svetli i fejderi se pokrecu za sabaneriju koja dodje.. preko fw konekcije je m-audio
jerryrain is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2012, 12:49 PM   #19
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by jerryrain View Post
Mozes da ga koristis kao kontroler bez problema... mi u studiju snimamo na ff800 a m-audio svetli i fejderi se pokrecu za sabaneriju koja dodje.. preko fw konekcije je m-audio
+1

Kako sam poceo da koristim midi kontroler, mislim da vise nekada ne bih mogao mixati sa mishem, meni je stvarno od velike pomoci.. nije samo da svetli!
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2012, 02:26 PM   #20
File
Senior Member

Hvala svima na odgovorima...Da oću da svijetli i da se pomiće za ?abaneriju (koji sam i sam hehe), a i ?elim se prestat patit u borbi sa pixelima i ?kiljit i zavr?it pred ekranom sa nosom 5 cm od njega..nego se zavalit za?mirit ako treba i oslonit se na u?i...sa mi?em prestane? slu?at ?ta radi?..samo brojke i di si...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules