Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2012, 03:33 PM   #11
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: The vice guide to the balkans

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
čak mislim da su i oni u jednom momentu napravili paralelu upravo sa lepim borom kao starom folk pričom i modernim turbo zvezdama sa kriminalcima kao podlogom, samo pažljivo pogledaj montažnu sekvencu
Kovač priča o osamdesetim, kada su postavljeni temelji za ovo kasnije (oni nabavili elektronske instrumente, itd). Uz Zahara je Brena još i bila bliže izvornim narodnjacima, upravo je Kovač napravio taj mishmash narodnjaka i zabavnjaka. Nije to nikakav zločin, naravno, ali malo je bezveze sad izigravati muzičkog čistunca.

Last edited by Znak; 11-01-2012 at 03:38 PM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 04:19 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Kovač priča o osamdesetim, kada su postavljeni temelji za ovo kasnije (oni nabavili elektronske instrumente, itd). Uz Zahara je Brena još i bila bliže izvornim narodnjacima, upravo je Kovač napravio taj mishmash narodnjaka i zabavnjaka. Nije to nikakav zločin, naravno, ali malo je bezveze sad izigravati muzičkog čistunca.
Živa istina sve što kažeš, ali ne vidim da Kovač ovde izigrava bilo kakvog čistunca. Niti "pere" sebe niti pljuje ekipu iz Silikonske doline i turbo klubova, prosto iznosi podatke i objašnjava situaciju onda i sad.

I da, što kaže Arthur - Brena je umela da peva (ili je bar imala sluha), za razliku od ovih kalaštura. Tako da po mom mišljenju Bata Kovač ima pravo da se ogradi od "njih" (turbo producenata) pošto, bar koliko ja znam, nije radio sa dro(p)ljama bez sluha.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 11-01-2012 at 04:22 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 04:19 PM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
sve je to i dalje daleko od turbofolka. Brena rulez, Ceca sux!
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 04:25 PM   #14
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Brena rulez, Ceca sux!
Mili skida kajmak.
Old 11-01-2012, 06:05 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Mili skida kajmak.
Jok more, on pere patos, provalio ga Boki:

http://www.rumski.com/forum/showpost...15&postcount=1

Sa?a Popović skida kajmak.

Pozdrav,

Vasa
Old 11-01-2012, 06:44 PM   #16
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

znali ko od vas kako se skida video sa ovog sajta? nece download helper i real player da prepozna. a skupljam ja ovo sve sto je ovako zanimljivo.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 08:29 AM   #17
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
?iva istina sve ?to ka?e?, ali ne vidim da Kovač ovde izigrava bilo kakvog čistunca. Niti "pere" sebe niti pljuje ekipu iz Silikonske doline i turbo klubova, prosto iznosi podatke i obja?njava situaciju onda i sad.

I da, ?to ka?e Arthur - Brena je umela da peva (ili je bar imala sluha), za razliku od ovih kala?tura. Tako da po mom mi?ljenju Bata Kovač ima pravo da se ogradi od "njih" (turbo producenata) po?to, bar koliko ja znam, nije radio sa dro(p)ljama bez sluha.

Pozdrav,

Vasa
Vaso, bas ga pretera...
pored opsteg (")prostituisanja(") koje spada u temelje estradne, medijske, politicke scene i siri se galopirajucim brzinom, ti si uzeo na zub akterku marginalnog znacaja...
U ovim jadnim okolnostima samo je pitanje trenutka kada ce i tebi i svima nama doci red da po...mo za malo hleba i zdravlja

Turbo scena je finansijski uspesnija ali i ostatak muzicko/medijske bare nije drugaciji sto se tice kvaliteta i nacina na koji se generalno uspeva tj dolazi do veceg/velikog posla.. da ne pricamo o onima koji radi svojih interesa blokiraju skoro sve puteve... (muzika? tjah, otvori novine...)
Tu bi i B... i M... i S... i I... i .... imali svasta da nam priznaju...

Last edited by nikolaivanic; 12-01-2012 at 08:49 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 09:15 AM   #18
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
Turbo scena je finansijski uspesnija ali i ostatak muzicko/medijske bare nije drugaciji sto se tice kvaliteta i nacina na koji se generalno uspeva tj dolazi do veceg/velikog posla.
Upravo tako. Ja ne zameram Kovaču ?to je profesionalno radio svoj posao i shodno tome svojevremeno sarađivao sa najuspe?nijom osobom u tom poslu, koja uz to, kako reko?e Vasa i Arthur, jo? zna i da peva, ima sluha, itd. Smeta mi upravo to potpuno nepotrebno ograđivanje.
Old 12-01-2012, 12:44 PM   #19
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Vaso, bas ga pretera...
pored opsteg (")prostituisanja(") koje spada u temelje estradne, medijske, politicke scene i siri se galopirajucim brzinom, ti si uzeo na zub akterku marginalnog znacaja...
U ovim jadnim okolnostima samo je pitanje trenutka kada ce i tebi i svima nama doci red da po...mo za malo hleba i zdravlja
Ma nisam ja uzeo na zub tu akterku, nego je ona (makar formalno) centralna ličnost u ovoj reportaži. U tom smislu mi bilo glupo da širim temu na celokupnu ovdašnju političku elitu ili na "novu srpsku urbanu pop/rok/hiphop scenu", o kojima uzgred budi rečeno imam još gore mišljenje nego o turbo estradnim mutantima. Odnosno, hteli mi to ili ne, turbo folk je jedina autentična kulturna tvorevina sa ovih prostora, ali da ne širim priču...

Quote:
Turbo scena je finansijski uspesnija ali i ostatak muzicko/medijske bare nije drugaciji sto se tice kvaliteta i nacina na koji se generalno uspeva tj dolazi do veceg/velikog posla.. da ne pricamo o onima koji radi svojih interesa blokiraju skoro sve puteve... (muzika? tjah, otvori novine...)
Tu bi i B... i M... i S... i I... i .... imali svasta da nam priznaju...
Pa dobro, ali to je prosto u prirodi tog posla, ne samo ovde i ne samo danas. Pop muzika podrazumeva još ponešto osim same muzike - to je posao isto koliko i stvaralaštvo. I džaba ti poznavanje kvartnog i kvintnog kruga, pluginova i hardvera ako nemaš sposobnost da nekog šabana koji ne zna ništa o tome (ali ima pare) ne ubediš da si mu baš ti potreban da bi on zadovoljio neke svoje potrebe (materijalne ili psihološke, svejedno).

Pored nužnog talenta i znanja čovek mora da se trudi i da upozna te "šabane" i da im stalno bude u vidokrugu ako misli da ikako uđe u priču koja ga zanima (bio on izvođač, producent ili miksadžija). U tom smislu, ulaganje u kafanske račune ili razvijanje elastičnosti kičme na početku karijere ima podjednako smisla koliko i ulaganje u hardver i softver, ako ne i više od toga.

Siguran sam da bi svi koje si nabrojao mogli da kažu dosta toga o tome. Jedino što razlikuje Batu Kovača od Kobca i njemu sličnih prducenata je kriterijum u odabiru izvođača (nazovimo to nekakvom "estetskom etikom"), i to je sve o čemu sam govorio u prethodnom postu. Sa svim ostalim što si napisao se slažem.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 12-01-2012 at 01:05 PM. Reason: slovne greške
awacs is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2012, 01:08 PM   #20
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Boze odavno nisam gledao ovakav prokenj od reportaze. Ovo je tipicno smisljeno za ljude koji misle da mac donalds nudi najbolje pljeskavice.

Plju plju i plju.

Znate svi kog sam muzickog opredeljenja ... i da ne stajem u odbranu ovih nasih...ali ga preterase. Sto ne udju u backstage Amy Vajnhaus, i provode se sa njom pa naprave reportazu? A da, ne mogu, umrla je od droge.

Jos jednom da ponovim : ODAVNO NISAM GLEDAO OVAKAV PROKENJ OD REPORTAZE.
darkstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules