|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]()
Pa evo upravo testiram zadnjih dana moje ns10+mackie i adame 2 modela kod mene ne bih li promijenio mackie jer su mi dosadili.. Vise sam ocekivao od adama s obzirom na hype koji ne jenjava evo godinama! Jes adamov pristup nesto vise 'klinican' od mackie-a.. Al kako imam ns10 kome adam ne moze bas da pridje po tom pitanju i po mom misljenju, kapiram da mi adam ne treba (makar ne ove jeftinije serije)..
Druga stvar: Osim sto na mackie bolje cujem doziranje kompresije kao i ti, (mozda samo pusta navika) koliko god da mu je membrana, tj pasivni radijator sporiji i ima 'meksi' zvuk od adama opet bolje razaznajem stvari kod konkretno kick drumova.. Ne znam jel do mog para usiju ali na adamima mi vecina kickova zvuci dobro a ustvari to nisu kad se spustim do auta i pustim (opet cesto kompresija)... I mackie je detaljniji zvucnik overall... Ali opet.. Posle godina iskustva sa mackijem dolazim do zakljucka kao da je on tracking monitor.. Dakle poprilicno 'udoban' za neko duze slusanje ali isto prasta greske kao i svi zvucnici u ovom price rangeu izgleda.. Nisam pametan na sto drugo da predjem a da ne dajem 4000e koje nemam.. Kao sto rekoh gore dynaudio mi se vrti po glavi ada jos poslusam iz cjenovnog ranga, pojma nemam....
aje Last edited by Rhino; 29-11-2011 at 01:27 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
MAO
|
![]()
Ja dajnaudio isto pamtim kao sweetsounding prastajuce monitore, cak i veliki bm15a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Member
|
![]()
Nisam pametan na sto drugo da predjem a da ne dajem 4000e koje nemam.. Kao sto rekoh gore dynaudio mi se vrti po glavi ada jos poslusam iz cjenovnog ranga, pojma nemam....[/quote]
Imas Event Opal za 2400 Eura. Ultra brze, sviraju duboko i glasno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I ja kao sweetsounding, za prastajuce ne znam jer nisam nikad mixao na njima. Ali ih isto tako pamtim kao da im nekako mozes 'dotaci' zvuk.
![]() |
![]() |
#65 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A opali... To mi je preveliko za moju sobu... Mada me ta firma nesto ne 'pali' posle onih 20/20 (ako su se tako zvali) ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Member
|
![]()
A opali... To mi je preveliko za moju sobu... Mada me ta firma nesto ne 'pali' posle onih 20/20 (ako su se tako zvali)
![]() 20/20 nije visoka klasa. SP 8 su bili odlicni, a Opal su vrhunski. Procesljaj malo po netu, ili ih poslusaj negde. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Moderator
|
![]()
Ista je priroda zavrsetka niskih frekvencija i za passive radiator, kao i za transmission line i bass reflex, tako da je na NS10 to sto ima niskih frekvencija (ma koliko to malo bilo) daleko iskrenije i prirodnije nego kod spomenutih konstrukcija.
![]() |
#68 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ista prica je bila i sa Dynaudio M2 (njega slabo koje pojacalo i moze uspesno da napaja... zbog sumanute impedanse)...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 29-11-2011 at 03:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
MAO
|
![]()
Tako sam i ja cuo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Member
|
![]()
A reci te mi sta je recimu sa jednom strvimom "mackie"
Od 2x700w iz oglasa za 2glave. I sta je sa tom omazom dali je to bitno 4 ili 8?? Mislim da ih ne zvekne tako nesto jako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pojacalo za NS10 | perosc | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 09-08-2010 09:49 PM |
Yamaha NS10 | alen | Monitoring | 12 | 13-08-2004 06:42 PM |
Yamaha NS10 | Boskovic | Monitoring | 17 | 27-02-2004 12:03 AM |