|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
@ awacs, slazem se da dosta ljudi trazi kompresor sa autenticnom bojom ali ja jos nisam to pozeleo jer pored toliko mikrofona, preampa i procesora samo mi jos fali komp. sa izrazenim karakterom. I itekako ima transparentnijih kompresora na trzistu (mada se slazem da nema potpuno sonichno neutralnih). Ja ih upotrebljavam ne zbog boje, vec da izbegnem clipping i da mi sto prirodnije ukrote zvuk i, po mogucstvu naravno, sto manje da cure. A i vrlo cesto me mrzi da crtam...
Pre sam praktikovao da vokal snimam sa dosta headroom-a, sa peakovima na -6dB i tada mi prakticno i nije trebao outboard kompresor, vec sam koristio softverske. Danas snimam sa malko analognijom opremom i SNR nije bas tako dobar pa moram da snimam "vruce" signale. Zato se i interesujem da pazarim neki Poz ![]() Last edited by VladaNS; 25-10-2011 at 06:53 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Frankfurth - nove sprave! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 11-04-2009 10:36 AM |
Jarre, sprave u 1992. | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 22-05-2008 04:28 PM |