Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-10-2011, 12:46 PM   #21
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Van Gogh in NRG Recording Studios

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Upravo to i rade - u su?tini njihove pesme stvarno razume Igor i jo? trinaestak ljudi.
I ja razumijem njihove pjesme.
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 01:19 PM   #22
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

samo bih hteo da dodam na sve to shto ste rekli o dotichnima, da su isti za koncert u areni podelili nekoliko hiljada karata ne bi li zaradili na prodaji pica i da bi mogli da snime dvd koncerta sa dosta publike.. izmedju ostalog sam i ja bio tamo da vidim kako ce biti ali ne bih ishao da nije 10ak mojih drugara dobilo po nekoliko karata..

toliko ja znam, btw prichalo se kako su ceo album radili u LA pa kad je izbachen album bilo je samo dve pesme su radili u LA, a nakon toga je izashao besplatan dvd LA MIX koji je verovatno trebalo da podigne prodaju albuma ili bar da digne popularnost bendu jer se publika (kao shto svi vec znamo) mnogo lozi na uspeh i glamur..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 02:10 PM   #23
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Kako moja baba umije da kaze:

- "Sve je to deco moja, politika! "

diviner is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 02:50 PM   #24
Bota
Member

Bota's Avatar

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
Na svu srecu ovde na forumu se sigurno 95% ljudi bavi muzikom iz hobiju pa je dozvoljeno da se raspisuju kad treba i kad ne_treba. Da treba da platite racune i napunite frizider od zaradjenih para muzikom koju ste komponovali pitao bih vas kakvu muziku bi ste stvarali...
I da ne treba da se plate računi i da se napuni fri?ider opet je pitanje kakvu muziku bi stvarali. Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi. Demantujte me ako grije?im.
Bota is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 02:59 PM   #25
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
samo bih hteo da dodam na sve to shto ste rekli o dotichnima, da su isti za koncert u areni podelili nekoliko hiljada karata ne bi li zaradili na prodaji pica i da bi mogli da snime dvd koncerta sa dosta publike.

Pozdrav,

Vasa
Old 14-10-2011, 03:33 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bota View Post
Ja za ovoliko godina koliko sam na forumu ne vidjeh ni jednog kvalitetnog autora ovde koji bi imao legitimno pravo da "prvi baci kamen" i kritikuje nekoga drugoga, stavljajući svoj rad kao mjerilo kako treba da se "kvalitetno" radi.
O da, "ko smo mi da kenjamo po nečijem delu" Pa recimo da u korporativnom biznisu (a rock muzika a la Đule je mali korporativni biznis) postoji pojam koji se zove user feedback. Te dve reči dozvoljavaju svakoj bogovetnoj budali da nešto prigovara, vajka se, zanoveta, takoreći da kenja... pametni poslovni ljudi se ne sekiraju zbog "uvreda" koje čitaju u javnosti, a najpametniji među njima se trude da izvuku neke pouke iz tih "uvreda" (namerno stavljam ovu reč među navodnike).

Kao kad napraviš kobasice pa ih izneseš na degustaciju (za DŽ, naravno) i pitaš ljude - koliko biste bili spremni da platite ovo što ste probali? Samo glup proizvođač će reagovati izjavom: "napravi ti nešto bolje ako ti ovo nije dovoljno dobro".

Eto, ja veoma poštujem Đuletovu spremnost da iznese svoje proizvode na degustaciju (kroz dotirane koncerte u Areni, CD izdanja deljena za DŽ putem mobilnih operatera), ali još nismo došli do saznanja koliko potrošača bi zaista htelo da plati to što on nudi.

Pozdrav,

Vasa

P.S. I da parafraziram Mihajlovu babu: "Sve vam je to deco moja (poslovna) politika"

Last edited by awacs; 14-10-2011 at 04:28 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 06:31 PM   #27
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Znaci - sve pre MTV-ja bilo dobro... a sad nije ???
Bijelo Dugme ?? Biznis na kvadrat sa Bregom na celu, pa ipak jedna od nasih najvecih rok grupa...
Manje vise, svi drze koncerte i tezge (od kojih placaju raznorazne racune i jedu itd...) Zasto je to lose ??

Uopste ne kapiram te neke stavove..???
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 07:05 PM   #28
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Znaci - sve pre MTV-ja bilo dobro... a sad nije ???
Bijelo Dugme ?? Biznis na kvadrat sa Bregom na celu, pa ipak jedna od nasih najvecih rok grupa...
Manje vise, svi drze koncerte i tezge (od kojih placaju raznorazne racune i jedu itd...) Zasto je to lose ??

Uopste ne kapiram te neke stavove..???
Bez obzira na motivaciju (pare i/ili ljubav), neko stvori velike i iskrene stvari, a neko jednostavno ne ume/neće/ne sme. Kapa dole za menad?ment, zaradu, pa i vredan rad, uve?banost i sve ?to uz to ide, ali neiskrene pesme jednostavno ne mogu da slu?am i tu je kraj.
Old 14-10-2011, 08:25 PM   #29
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Bez obzira na motivaciju (pare i/ili ljubav), neko stvori velike i iskrene stvari, a neko jednostavno ne ume/neće/ne sme. Kapa dole za menad?ment, zaradu, pa i vredan rad, uve?banost i sve ?to uz to ide, ali neiskrene pesme jednostavno ne mogu da slu?am i tu je kraj.
Sto se tice iskrenosti,mogu da im povjerujem i vjerovao sam im do 1996. i "Hodi"...kasnije vec ...Imali su atribute da budu bend koji bi naslijedio novi talas,bar od Tragova Proslosti,Tvoj smeh,Mame,Zemlje cuda,Delfina... Preko ostalih zaista dobrih pjesama i onako odredjenog nivoa originalnosti i prepoznatljivosti dosli su do upravo ovog stanja koje je Igor pomenuo.Vjerujem da su izgubili prilican broj iskrenih ljubitelja a sa druge strane su ih i dobili puno za ovaj sadasnji look.Ipak se okrece

Naravno,respect za sve sto su postigli !
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2011, 10:33 PM   #30
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

bojim se da danas i treba da obracash paznju samo i jedino na iskrene fanove, jer izgubish li njih i dodvorish li se ostatku, gubish i jedne i druge iz prostog razloga shto 90% populacije slusha iskljuchivo ono shto mu se servira i ne daje pet para za i na muziku.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules