-
definiraj ulo?eni proračun sa ?enom i koliko/?to čete imati od toga;
....Hvala na odgovoru!
Jasno mi je da bez ulo?enog nema ni dobivenog,velim ?ansa mi je kad već ula?emo ogromne novce u preuređenje cijelog stana da dignem malo veći kredit pa skucam studio. Vidio sam da je "Alkoholičar"

napravio studio u podrumu za cca.6500 EUR. To mi je prihvatljivo. Ku?i?, tak i tak bum otplačival 30 god,100-150 kn vi?e manje...a imam studio.
U kojem mogu snimat svoj materijal, reklame, za potrebe drugih....odr?avat instrukcije, ?to nam je oboma dobar posao....isplati se sigurno.
-
nema kontrolne sobe nego samo snimaonica?
.....Pa sad, to me zanima. ?ta mi se vi?e isplati? Jer pazi, snimit doma pa nosit negde na mix, i to je opcija. No volio bih da mogu kompletan proizvod skucat doma. Dakle i re?ija bi bila u igri.
...
ako samo snimačka soba onda mo?e da su prostori različitih asimetričnih oblika, kosine... npr. konkavne stijene su neza?eljene... a za "?irokopojasne" instrumente (bubanj, klavir...) za?eljen poveči volumen!
Ako je granica 18m2 onda se mo?e kompenzirati sa visokim stropom (3m+... nema nekog ograničenja nagore). ... vse je stvar konačnog dobro promi?ljenog plana.
....Ja mogu iz prostora napraviti ?to ?elim. Dakle ru?im cijeli prostor pa ponovo gradim. Oblik mo?e biti kakav hoću,no za sad kako stvari stoje 18 kvadrata je granica....a visina mislim da neće moći prelaziti 250-260. Velim, sad pregovaramo sa gradom da vidimo koliko će nam dopustiti da idemo u zrak - stan je u potkrovlju.
Evo da lupim pitanje. Ka?e? da za ?irokopojasne instrumente treba volumen. Pretpostavljam zato da bi se zvuk ra?irio po prostoru te da se izbjegne odbijanje zvuka i ne?eljene frekvencije? To ne mogu rije?iti apsorberi?
onda soba ne treba (nije ni za?eljeno...) da je mrtva nego po pameti obrađena a sa mobilnim gobo elementima mo?e se kreativno prilagođavati (od relativno mrtve pa do različitih okusa/potreba)...