|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Imam par modula (studer , rfz ..) koji su zreli za rekapiranje , ali nemam pojma gde da kupim neke kvalitetnije kondezatore tipa Panasonic FC ili slicno.
Ima li u Srbiji kakav distributer ili specijalizovana radnja , posto majstor koji ih rekapira kaze da takve stvari kod nas nije moguce nabaviti (on za svoje tripozne sprave koristi delove iz vojne industrije). Ako ko zna......jako bi mi pomogao .....jer mi je zaista smor da jurim 15 komada kondezatora po belom svetu.
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
neznam što bih ti rekao..... kod mene (Zagreb) je isto problem... ima jedan dućan kod nas, ali taj ej brutalno preskup ako trebaš više od jednog ili dva komada.... sve naručujem preko RS-a ili Farnell-a, srećom, imamo zastupnike za njih u Zagrebu, pa nema problema sa carinom i drugim zavrzlamama... ako se ne snađeš drugačije, javi mi se na PM, pa čemo organizirat nešto
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na ponudi , cenim kao da si mi ucinio.
Imam jos neke nedoumice......prva je.....kad znas da li uopste rekapirati? Na Studeru (169) , svi kondenzatori deluju jako dobro.barem na oko.Na RFZ preampu i nekom starom Seinhaiser (m101) mixu , ciji mi se preampi i inace najvise svidjaju zbog jake saturacije , situacija i nije tako dobra , ali se plasim da novi kondenzatori ne naruse karakter.Kakva su tvoja iskustva? pozz
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Mozda Boggy zna, posto verovatno slican ili bolji kvalitet ugradjuje u svoj preamp.
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
na uho je to dosta subjektivno i nezahvalno. Ako ti sprave ?ume, mo?da čak i bruje, čini ti se da fali low enda ili ima? osječaj "kao da je neko bacio deku preko zvučnika" onda je vrijeme za rekapiranje. Bilo bi zanimljivo izvaditi poneki kondenzator i napraviti testove (dakle, iznos kapaciteta, ESR, struja curenja, struja brujanja i slično). kondenzatori kad ih kupuje?, obično imaju vijek trajanja 2-5 tisuća radnih sati (to ej deklarirano u datasheetovima i odnosi se na rad po specfikaciji). u praksi ej to jako malo, ali i kad prođe to vrijeme, kondenzatori rade dobro, iako malo ispod specifikacije ovako... kad ne?to idem rekapirati, obično malopovećam vrijednosti kapaciteta (ako se u ovo upu?ta?, nemoj to raditi napamet... ja osobno ljepo napravim simulaciju i onda na jednom modulu to tako napravim za probu... treba biti oprezan, jer se sa promjenom kapaciteta mo?e naru?iti karakter uređaja, ali generalno iz iskustva znam da povećavanje kapaciteta u veznim kondenzatorima kao posljedicu ima či?ći low end) i obavezno biram kvalitetne kondenzatore sa niskim ekvivalentnim serijskim otporom (low ESR). koristim 3 vrste kondenzatora, ovisno o tome ?to mi je taj tren dobavljivo Panasonic FC, Panasonic FM i Elna Ceraphine
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Last edited by nikolaivanic; 02-10-2011 at 11:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Za tantale znam samo da su trajniji , nisam siguran kako uticu na zvuk.
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Tantal kondenzatore treba drzati podalje od audio primena.
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
molim, te, ako ti nije problem, daj malo pojasi ovu tvrdnju.
Ne tra?im bez veze i ne dr?im ovim postom ?tangu članu nikolaivanic i ne pada mi napamet stavljati tantale umjesto elektrolita. Ovako kako si to napisao ispada da su likovi kao Rupert Neve, John Graham Cohen, Georg Neumann, Dave Harrison, i timovi in?enjera iz svih vodećih firmi ludi ?to u svojim dizajnovima koriste tantale. već su se pojavljivali neki likovi koji su preporučali ugradnju 10X veće vrijednosti kapaciteta kada se umjesto tantala stavlja elektrolit i slično.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li kupiti? | Marcus | Computer Hardware | 10 | 30-01-2011 08:01 PM |
Kupiti UAD ili ne | tomycrosound | DSP forum | 38 | 08-09-2010 06:40 PM |
Rekapiranje ritam mashina | roginator | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 19-06-2009 10:45 PM |
Emu 1212m, gde kupiti??? | Mitjovan | Computer Hardware | 3 | 13-02-2009 02:26 PM |
Gde kupiti?? | zeljo07 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-11-2007 02:43 PM |