Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 17-09-2011, 10:23 AM   #22
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Kurzweil PC3K8

@synclaiver: hvala na komplimentima - drago mi je da vidim da je synth sekcija na rumskom malo ?ivnula po?to je se sećam kao dosta aktivnije

@Goran B: Iskren da budem i pre uzimanja same klavijature navikavao sam sebe na ideju da ću preko editora raditi farbe. Ali kako sam dobio klavijaturu posle par poku?aja shvatio sam da mi je rad na displayu mnogo intuitivniji i br?i i da nimalo nije naporan kada se zna gde se ?ta nalazi.

Uz sve to, editor ne sadr?i sekciju za editovanje Arp sekcije tako da ste tu usmereni ka klavijaturi svakako.

Primetio sam i da prilikom editovanja Setupa editor sadr?i funkcije koje se sa razlogom ne nalaze ba? toliko otvorene na klavijaturi. U editoru pored svake zone stoji i gain potenciometar u slučaju da vam je neka zona tiha i da se volume faderom od 0 do 127 ne mo?e regulisati. Medjutim, ono ?to vam editor ne govori u tom slučaju jeste da pomeranjem gaina modifikujete program koji se nalazi na toj zoni a kasnije čuvanjem takvog Setupa, čuvate i nove programe. Ponekad to mo?e biti korisno, ali će pre ili kasnije dovesti do gomilanja bespotrebnih duplih programa.

Ruku na srce, daleko od toga da je lo? i mo?da nekome zavr?ava posao vi?e nego meni. Ipak, moj savet je da ga nikako ne koristite za backup po?to sam imao ba? lo?a iskustva sa tim - tom prilikom mi je iako sam obele?io da čuva samo user programe sačuvao i fabričke i to kao da su user. Problem sa tim je ?to je Kurzweil ograničen na 2000 korisničkih objekata (dakle, program, setup, q access banka, fx chain itd - svaki unos je 1 objekat) tako da mi je sa takvim "backupom" skratio prostor za 1200 objekata. Na svu sreću backup preko klavijature je i lak?i i br?i tako da sam jednom reinstalacijom OS vratio sve na svoje mesto. A uz sve to, backup koji pritom pravi nije u .PC3 formatu (u kome sama klavijatura pravi svoj backup), koji je nekako najzastupljeniji ?to se tiče prenosa user programa.
wladymeer is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules