|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ovaj Glamox je stvarno dobra stvar!
Dao si mi razmišljati... Stvarno mi je pun k. one goleme TA peći koju imam u studiju...
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
sta fali TA pecima ? cista analogija pa jos ako provuces zvuk kroz to , dobijes cist topao zvuk
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ako se grejes na struju, vidi sa distribucijom kojom pripadas da li mozes da uradis takozvanu mernu grupu. TAda se ukidaju tarife (i crvena), a potrosnja se racuna po maksimalnoj angazovanoj snazi..... Tebi definitivno treba nesto sto brzo postigne temperaturu (otpadaju lozenja i sl.), jer klijenti ne mogu da cekaju., a ne mozes da drzis 24h toplo...... e sad, velike temp razlike nisu dobre ni za opremu..... ja upravo u stan uvodim centralno grejanje (oko 70m2) i sa sve kotlom na struju 12kw je to investicija oko 1500e..... jeftinije od toga su neki norveski i francuski radijatori....... sto ti takodje preporucujem da pogledas
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Ja bih mozda razmislio i o ovome...
http://www.mermoterm.com/ Mozda malo vece ulaganje u startu, ali se relativno brzo isplati. Ako nameravas da duze ostanes u tom prostoru, ovo moze biti razumno resenje.
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
ja se na to grejem trenutno u kuci..... za studio bas i ne bih probao.... ne samo sto su akusticki nepredvidivi.... ne postizu brzo temperaturu, ali drze je solidno..... ni potrosnja nije vrh (zrache obe strane ploce, a samo jedna greje prostoriju, ostala gadja direktno u zid iza, sto takodje nesto radi,ali..... prednost - nema prashine.....
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Glamox tj. norveski radijator je izuzetna stvar. Ja sam grejao stan i studio tim radijatorima.
Moja iskustva i impresije: Prvenstveno jako lep dizajn, zauzimaju malo prostora i jako ih je jednostavno montirati. Trose jako malo struje, tj. najmanji su potrosaci od svih grejnih tela na elektricku energiju. Jedina realna zamerka je to sto im treba odredjeno vreme da zagreju prostoriju (da ne kazem dugo) i najefikasniji su kad odrzavaju dostignutu temperaturu. Tad trose najmanje struje. Prednost im je takodje sto ne isusuju vazduh i jako je prijatno boraviti u prostoriji gde oni greju. Na svakom radijatoru postoji precizan termostat kojim se regulise temperatura. Mozda su malo skuplji u startu ali se na duze staze definitivno isplate.
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Misljenja sam da je za tvoje potrebe najbolje resenje da se instalira jos po koji klima uredjaj. Grejanje klima uredjajima je najisplatljivije kada se gleda potrosnja struje, efikasnost, a posebno brzina grejanja prostorija. Kliknes dugme i grejanje startuje. Potrosnja prosecne klime (popularne "dvanaestice") je izmedju 1,3 i 1,5 kW/h i to samo kada radi kompresor. Za deset sati ekspoatacije studija jedna klima bi trosila oko 10 kW/h, tri oko 30 kW/h, sto na mesecnom nivou iznosi oko 900 kW-a. Neka je potrosnja i 1.500 kW. Po vazecim cena struje mesecno bi se za grejanje izdvajalo oko 20.000 dinara. Dodatnom toplotnom izolacijom moglo bi se ustedeti jos dodatnih 20 do 30 procenata love, sto je, mora se priznati, znatna usteda. Na kraju, te iste klime se u letnjim mesecima mogu koristiti za ono sto im je osnovna namena - za rashladjivanje i odvlazivanje. Uzgred, ne verujem da bi sve tri klime radile stalno, a i da je tako onda bi u studiju bilo dovoljno posla iz koga bi se dalo lako namiriti troskovi nastali potrosnjom struje.
Nadam se da sam stogod pomogao.Srecno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Drva! Fuck yeah! Analogija!
![]() http://www.alfaplam.rs/sr/products/d...0/Alfa+Term+27 Na ovaj moze i dodatni radijatori, ima kotao sa sve cool "obrtomerima", kupujmo domace...! ![]() "Snimanje se u zimskom periodu naplacuje sa dodatnom cepanicom bukve na sat!" Salu na stranu, imalac sam ovakvog vec 8-9 godina, u fabrickom je stanju ,bez kotla model doduse, i mogu da kazem da je "smederevac", uz duzno postovanje slavi, obicna kinder igracka za ovo! Ovo je tenk u svakom pogledu, mislim da samo fali oznaka koliko kilotona udar izdrzava... Pa ko je malo "remote" ili ima uslove... ![]() Ima i raznih drugih proizvoda, slike ne lazu, nisu ulepsavane, stvarno je extra kvalitetno!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 13-09-2011 at 11:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|