Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-07-2011, 07:33 PM   #1
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Letnji hit!

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Koliko ko?ta da ti ja po?aljem jedno dvesta demoa pa da mi iz toga ekstrahuje? tri-četiri potencijalna hita?

Ljudi smo, dogovorit ćemo se
Old 14-07-2011, 07:40 PM   #2
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Dakle, tvrdnja glasi - ako imam potencijalni hit - ljudi koji od toga mogu napraviti hit će sami doći do mene? Ili sam nešto preskočio u toj jednačini?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 07:58 PM   #3
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Dakle, tvrdnja glasi - ako imam potencijalni hit - ljudi koji od toga mogu napraviti hit će sami doći do mene? Ili sam ne?to preskočio u toj jednačini?

Ono ?to ja tvrdim je da hit pjesma uvijek nađe put.
Nekoj treba dulje, nekoj kraće, ali hit pjesma se čuje iz daleka.
Nema tu neke filozofije.
Ako netko napravi hit pjesmu taj netko će je nekome pustiti a taj netko će je mo?da pustiti meni i ja kad naprimjer čujem ja ću je recimo preporučiti nekom izvođaču, pa će onda taj izvođač reći da mu se ne sviđa ali da ju je pustio svom menad?eru koji je odu?evljen pa je on odnio kod izdavača koji je ponudio drugom izvođaču koji je trenutno broj jedan i koji je ?eli snimiti ali taj izvođač misli da bi bila super kao duet sa nekim nogometa?om koji je upravo pobjedio u Ligi prvaka i sad je in, itd, itd, bla,bla.
I boom.Pjesma razvali.
Tako nastaju hitovi.

Kao ?to postoji poslovica da od govna ne mo?e? napraviti pitu tako niti od bezvezne pjesme ne mo?e? napraviti hit.
Teorije zavjere, urote i manipulacija su samo tra?enje izgovora za vlastite neuspjehe.
Mo?e? ti imati Dr.Luke-a na aran?manu, mo?e ti miksat braća Alge u duetu, mo?e? imati video za milijun dolara,mo?e? se zvati Mariah Carey, mo?e? imati najbolji PR na svijetu, mo?e? imati Universal iza sebe i sve to ti ne vrijedi ni?ta ako nema? pjesmu.
Pjesma je sve
Old 15-07-2011, 12:08 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Teorije zavjere, urote i manipulacija su samo tra?enje izgovora za vlastite neuspjehe.
Nema tu nikakve teorije zavere, to je prosto teorija marketinga. Kvalitetan marketing uspeva da obezbedi podr?ku naroda za ratnu intervenciju, a ti tvrdi? da ne mo?e da obezbedi podr?ku za jednu pesmu

?to se tiče vlastitih neuspeha: ja svoje neuspehe pripisujem sebi, a uspehe srećnom sticaju okolnosti. To me već tridesetak godina uspe?no čuva od opasnosti da sebe shvatim preozbiljno.

Pozdrav,

Vasa
Old 15-07-2011, 12:50 PM   #5
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

awac tj mista vaso , ja se ne bi ""navukao" kao dete od 7-8 godina na onu pesmu izgleda da nismo sami od skipaca koju sam gledao na svakih pola sata 45 minuta na onom nekada lepom trecem kanalu ... tako da ti i delca se latitle gitara i mikrofona umesto da mrmorite na netu i televizijama ))) mozda bi nam rambo dao najbolji odgovor sta je hit i kako se "namirise"

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2011, 12:54 PM   #6
dlukace
Member

koja jadna pjesma...sve na isti ku...!
kad se sjetim 90-ih i booma muzičkih pravaca ovo danas je zaista jedna velika nula.Na ?ta smo spali ovih godina...
dlukace is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2011, 01:43 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
awac tj mista vaso , ja se ne bi ""navukao" kao dete od 7-8 godina na onu pesmu izgleda da nismo sami od skipaca koju sam gledao na svakih pola sata 45 minuta na onom nekada lepom trecem kanalu ... tako da ti i delca se latitle gitara i mikrofona umesto da mrmorite na netu i televizijama ))) mozda bi nam rambo dao najbolji odgovor sta je hit i kako se "namirise"
Hehe, malo si konfuzan, ali ako sam dobro razumeo: nisi se navukao bez obzira na besomučno emitovanje na 3K Pa normalno je to - ne mogu SVI da se navuku na isto. Ima to veze i sa "društvenim miljeom", "ciljnim grupama", štatijaznam...

I Škripac i Familija su se uglavnom obraćali ljudima koji nisu imali računare i nisu međusobno razmenjivali 64k demoe i tracker-based fajlove. Takoreći - nekim sasvim prosečnim ljudima za to vreme u Srbiji. A lično mi je bilo super da gledam Kaličaninovu top listu u kojoj su mesta od bila označena od 1010 do 0001.

A da je 3K bio odličan kanal - jeste. Imao si i pop/rock i electro/techno i negde pred kraj postojanja su bili u stanju da naprave emisije sa živim nastupima u studiju (i da to zvuči prihvatljivo). Šteta što više nema tako eklektičnih kanala.

Gitara u ruke - samo kad mi se hoće Izborio sam se za to da ne moram da sviram za pare, a i dosadilo mi je.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 15-07-2011 at 02:27 PM. Reason: slovne greške
awacs is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2011, 05:34 PM   #8
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

e boze...uvek ista prica cimo okacim nesto i skrenem paznju na neku pesmu!
Odma' krene ISTA PRICA !!!

Sve sto imam da izjavim je : DA SU VRATA SVIH PORTALA (INTERNET / TV/ RADIO / NOVINE) OTVORENA SVIMA (KO USPE DA SE PROVUCE PORED ONOG CIKE NA ULAZU...he he ) I DA SVI SLOBODNO MOZETE DA POKUSATE DA PROMENITE I EDUKUJETE SIROKE NARODNE MASE O KVALITETU MUZIKE I STA U STVARI TREBA DA SLUSAJU !!
ALAT JE TU (KOMPJUTERI I SOFTWERI) SVI SMO ISTI (MANJE VISE)...STA SE CEKA? GDE SU GROUND-BREAKING-TREND-SETTING PRODUKCIJE IZ NASIH KRAJEVA OD NASIH PRODUCENATA????????

A PRICE TIPA "MUZIKA / POSAO / PARE" (GRRRR!) - PA I BEATLES SU SVIRALI ZA PARE!!!!!!
SIGURNO NISU BILI PRI CRVENOM KRSTU??

99% Ljudi koji sviraju kod nas su jos uvek u mentalitetu gitarijada od pre 25 godina..svi su nekim svojim pricama i tripovima, slusaju jedne iste kasete i ploce od pre 30 godina i ne kapiraju da se svet (malo) promenio u medjuvremenu...

Last edited by DaBear; 15-07-2011 at 05:37 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2011, 12:47 AM   #9
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
mozda bi nam rambo dao najbolji odgovor sta je hit i kako se "namirise"

btw ona stvar sto sam zakacio ima malo miliona vjuova al kad sam je kacio isla je na fashion TV-u i malopre aj reko da se okacim na rumski da zdraknem odgovore na pitanja ... a fashion TV u spavacoj sobi i krene ista ta stvar u tom momentu

cisto jedna statistika hita koji nema 10 milijona vjuova.. mislim mozda nisam jasan al verovatnoca 1 u milijun znaci nesto

EditA:

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
I DA SVI SLOBODNO MOZETE DA POKUSATE DA PROMENITE I EDUKUJETE SIROKE NARODNE MASE O KVALITETU MUZIKE I STA U STVARI TREBA DA SLUSAJU !!
ALAT JE TU (KOMPJUTERI I SOFTWERI) SVI SMO ISTI (MANJE VISE)...STA SE CEKA?
realno veoma dobro pitanje

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 08:02 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Dakle, tvrdnja glasi - ako imam potencijalni hit - ljudi koji od toga mogu napraviti hit će sami doći do mene? Ili sam nešto preskočio u toj jednačini?
,,hhhmmm..tako nekako...ali sve ovo treba da se desi prvo:

- da svi ljudi oko tebe isto misle da je hit!
- da postavis na Youtube i da smaras ljude da gledaju sve dok se broj ne popne ba 10,000.000 views!
- da narod pocne da prilazi DJ-ima i pita "jel imas onu pesmu sto ide ovako...?"
- da puno DJ-a (kojima si TI poslao pesmu) vrti to po klubovia (a neki i po radiju)
- da slusaoci pocnu da zovu radio stanicu i pitaju koja je to pesma i sto je ne vrte jos?
- da pocne da se pise po novinama "o fenomenu sa Youtuba" koji je postao "neverovatan hit"...
- da imas neku dobru facu u tom video spotu (zensku / frajera)...
- da se pesma vec prodaje na Beatportu solidno...
- da si mozda pobedio na nekom MTV takmicenju, itd...

E TEK TAD CE "EKIPA" DA POCNE DA TE ZOVE!!!

(ovo se sve desilo u razmaku od dve godine dok Ina i njena orva pesma nisu postali hit!)
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules