|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |||
|
Senior Member
|
Quote:
To sve vrijedi već 50 godina i potpuno je isto. Ni?ta tu nije novo niti te?e za dana?njeg izvođača. Quote:
To jednostavno nije istina po mom mi?ljenju. Kad je to netko mogao ući u Top 40 prije 30 godina a da nije bio isključivo iz major labela? NIKAD! Kad je to novi izvođač mogao ući u studio 1978. i snimiti profi materijal, osim ako to nisu financirali major labeli? NIKAD! Kad je to netko mogao sam izdati svoj album ili singl 1980. godine i promovirati ga na 10 različitih medija? NIKAD! Kad je netko mogao ući na MTV playlist 1987. a da nije bio u Top 40? NIKAD! I tako dalje, i tako dalje, situacija po meni nije nikad u povijesti bila bolja ?to se tiče mogućnosti. Quote:
US Top 10 1.LMFAO-Dance 2,Pitbull-Rap 3.Adele-White Soul 4.Katy Perry-Pop 5.Nicki Minay-Dance 6.Lady Gaga-Dance 7.One republic-Rock 8.LilWayne-HipHop 9.Hot Chella Rae-Country 10.Bruno Mars-Pop ?to se tiče raznovrsnosti obrati pa?nju na to da u UK TOP 5 ima? 4 izvođača za koje ja nisam čuo u ?ivotu prije. Ajd se sjeti kad bi se to moglo dogoditi prije 20 ili 30 godina. Zna? i sam da ne bi nikad. A to je upravo dokaz mojoj tvrdnji da nikad nije bila bolja situacija za glazbenike jer nikad nisu imali veću mogućnost za upasti u TOP 40 nego ?to je imaju sada, naravno pod pretpostavkom da imaju dobru pjesmu. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Member
|
bas lepa diskusija...hehe
Ekipa = mager / label / promotion team / bloggeri / itd itd... Najjaca pesma na svetu NEMOZE da ispliva sama od sebe. 1000% Pogotovo danas u moru besmislene "muzike" Takodje, tolike se puta ispostavilo da je artist sa "MySpace" ustvari vec imao management i nekog ko je to gurao po internetu (tzv. viral marketing) Moj jako dobar prijatelj Mark (koji je bio vice president za marketing u Sony/Epic i V2) kaze da su toliko posla oko reklame zavrsavali preko interneta i blogera!! Cak su regrutovali fanove sa fan-sajtovima da rade za njih !!! (za uzvrat su im davali karte za koncerte itd..) Charts - U Americi je dance na mainstrea listi bio nezamisliv pre samo par godina, a sad ga ima...mozda i 30-40%..ali u UK (zasta sam napisao) 90% je dance / pop !! I dalje je 90% od muzike na Top listama u rukama major labela i njihovih manjih labela i jakih indi labels-a...
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Upravo činjenica da je dance muzika preuzela potpuni primat u svjetskoj industriji je dokaz da su se stvari temeljno promjenile.
Jer to je format koji se najvi?e tra?i i najvi?e radi. A to rade većinom anonimusi po kućnim studijima. Velika većina dance izvođača nemaju nikakve veze sa major labelima nego su nastali kao čista kućna radinost. Vrte se na youtube-u i na internet radiju,u klubu, i ako se ljudima svide uzme ih neki manji label koji danas ustvari rade A&R za majore. Onda to major kupi za skupe pare i proda na svjetskom novou i svi sretni. Ja ne vidim ?ta je tu te?ko i gdje je problem. Pa to je idealno. Ako napravi? hit , ja ti garantiram da neće? imati nikakvog problema to plasirati i imaće? "ekipu" u roku odmah. Jer contrary to popular belief, ne nađe? ti "ekipu" nego oni tebe. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|