Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-07-2011, 09:54 PM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: MVP - "Za bolje znam, al'mi bolje ne treba"

evo sad sam bacio uvce....na sluskama!

Sto bi reki - sve je "korektno" ! Ima par dobrih pesama ("Celu Noc i Celi Dan" - nije medju njima..po meni - a i odskace stilski od ostlih !! !! )

Najbolja pesma mi je "Volim kad te volim" ! Odlicna pesma !
Takodje - "Sta si mi uradila to"...vrlo dobro.
Problem mi je kako je sve izaranzirano (pogotovu "Sta si mi uradila to"..onaj brass na refrenu - melodijski uopste ne pomaze i ne dodaje nista !
"Volim kad te volim" moze mega da se uradi...ali ne sa gitarama i pravim bubnjevima.

Puno danasnje produkcije koristi SVE sto moze da pomogne pesmi (ritam masina, sample, zurle, sta vec..) da bi sve bilo do jaja, a POSLE, na koncertima se to reprodukuje sa zivim instrumentima !!
Tiny Tempah je pravi primer....album je ceo nakucan sa samplovim i loops itd..a uzivo su gitare i pravi bubanj!! I nema veze ako je bend tu..puno bendova koristi sve sto moze da se koristi i ne zavrsi se samo na gitari basu i bubnju !! I stidljivoj klaviajturi sa bajatim farbama..

Ima i malh (ali vrlo malih) zamerki na tekst - ne sedi uvek metrici na melodiju i to me malo smara. Trebalo je se jos malo potruditi i doraditi tekst da sedne kako treba...naci neke druge reci koje znace isto, itd..

Produkcijski...sve je lepo izpeglano ali mi nema energije. Pogotovu bubanj. Na vecini pesama mi zvuci mnogo povuceno pozadi (cak i na sluskama) i stidljiv je i nekako skoro mono...sve u sredini. I na vecini pesama sound snare-a mi je pogresan.

Gitare su super, vokal isto...ali ja bi sve to malo agresivnije smiksao..."in your face". A da se ja pitam - vise od pola bi urado sa ritam masina zvukovima i vise klavijatura. Onda bi zvucalo mnogo modernije..vise "danas"!

Kao i uvek, po meni su problem muzicari koji ne prate bas mnogo novije trendove i tu se ne da mnogo uraditi u miksu kad je aranzman prazan..
nebi se nervirao da nije dobro odpevano i da nema par jako dobrih pesama !!
DaBear is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules