|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Groove tubes ti je rebrandirani Sovtek
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Ne znam, nisam ih nikad upotrebavljavao, da jesam več bi napisao nešto o njima
![]() Čak sa polovnim imam dobra iskustva (A Telefunken, Philips, Mullard, Valvo teško da češ naći drugačije), u mom gitarskom pojačalu, ko zna koliko stara i korištena Valvo EF86 radi bez greške več dvije godine ![]() JJ i Tesla su dvije tvornice koje su bile jedna firma koje se prije zvala Tesla, za vrijeme Čehoslovačke, Češka se sad zove samo Tesla, i mislim da ne proizvodi više, a JJ je Slovačka tvornica |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Te valvo sam nasao ima i njih...
Nego procitah za te JJ tesla (verovatno su starije proizvodnje), kaze tamo PUNA DISTORZIJA! A sta ce to meni, meni je potrebno prvenstveno za glas i ac gitaru..Sta to znaci -puna distorzija-? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Pa ciljano tržište za lampe su gitaristi, oni ih najviše troše, kupuju i uvijek filozofiraju o zvuku, pa nije čudo da se reklamiraju da imaju dobru distorziju, ista lampa može savršeno radit i distorziju i clean, sve ovisi o sklopu oko nje.
Puna distorzija bi vjerovatno značila da lijepo drive-aju kad ih naložiš u git pojačalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Sira je u pravu. JJ ECC83 jako lijepo radi preampovima.
što se gitarskih pojačala tiče, najviše radim Mesa/Boogie. JJ lampe bez problema pariraju njihovim brendiranim lampama u preampovima i drugim gain stage-ovima. u OD kanalima mi se čak malo više sviđa JJ, jer je za nijansu ljepša distorzija nego sa brendiranom lampom (novom), barem po mom ukusu.
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Da i to sam zaboravio da pitam...Sta ako nadjem npr samo jednu telefunkenovu lampu.. Moze li na mikrofonskom preampu koji ima dve lampe, da one budu razlicite (od razlicitih proizvodjaca) npr. da na levom kanalu bude telefunken a drugom desnom npr ta JJ. Da li to nece prouzrokovati problema i sl...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lampe za pedalu | shigumicu | Razno | 7 | 20-02-2011 11:53 AM |
Lampe (El.Cevi) | korenjak | Gitarska Produkcija | 6 | 18-10-2010 10:59 PM |
UA SOLO610 - zamena lampe | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 12-12-2008 09:22 PM |
nove lampe za JMP-1 | Reinhardt | Gitarska Produkcija | 9 | 30-11-2008 09:25 PM |
Ei lampe | fipke | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 17-10-2006 12:02 PM |