Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-05-2011, 11:53 PM   #1
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Za one koji nisu videli - Fab Filter Pro-G

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
znas kako Jan svi ti efekti nikad ti nece dati produkciju, oni su samo alati do necega sto nam treba,.. sve ostalo se kasnije u audiu vadi i na postprodukciju da zazvuci, msm znas o cemu pricam, tako i kazem waves 7 i nista vise.
ali ko radi samo sa PC i ne salje audio nikom na dalje obrade , taj visi na forumu i ceka i raduje se svakom pluginu NEW.
EDIT: Upravo, sta ce nam onda Waves?

Last edited by Jan; 24-05-2011 at 12:56 AM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 04:04 PM   #2
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

"Jan sta si pisao pre pa sad edit? ja tek sad citam.., s waves se stvarno moze sve odradit, pazi i ja koristim sve i svasta, ali osnova taj paket i ono sve iz cubesa sto ima moze se zavrsiti sve, bez ijednog ostalog FX a dalje ako se zeli ono sto sam pisao je neophodno. PC tu staje. PC je obican edit a da bi dobio produkciju ne moze to sa i jednim FX sto ce se napraviti i za sledecih sto god. nista bez externih sprava.

Cak sta vise, hteo sam jednom samo radit sa Cubess stvarima i opet bi bilo pitko, zavisi sve od izbora .
branoy is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 07:08 PM   #3
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
"Jan sta si pisao pre pa sad edit? ja tek sad citam.., s waves se stvarno moze sve odradit, pazi i ja koristim sve i svasta, ali osnova taj paket i ono sve iz cubesa sto ima moze se zavrsiti sve, bez ijednog ostalog FX a dalje ako se zeli ono sto sam pisao je neophodno. PC tu staje. PC je obican edit a da bi dobio produkciju ne moze to sa i jednim FX sto ce se napraviti i za sledecih sto god. nista bez externih sprava.

Cak sta vise, hteo sam jednom samo radit sa Cubess stvarima i opet bi bilo pitko, zavisi sve od izbora .
Ajde prijatelju objasni ..ili ja zbrkano razumijem ili ti zbrkano pi?e?
Znaći po tvojem svi FX- evi su nisu ni?ta i ne mogu biti ?to su externe sprave.
Pa to ima smisla ali ...ako pogledamo samo unatrag par desteljeća nije tako.
Po mojem nekada su ljudi kosili kosom sad imaju trimer (motorni) a mo?da će za cc 20-30g kositi..laserom.Ako sam shvatio po tvome sa kosom je najuredniji "otkos" ili kako se veli. Nije... bitno je da nema trave.
Ili u prenesenom svi ti FX su stvarani za ?to lak?i rad (ili edit) sa audi "materijalom".
ALI bit svega je UHO i to ne toliko "NA?E" koliko SLU?ATELJA(masovno)
Jer oni su glavni za sve i za njih radimo (ćast izuzecima koji rade samo za "sebe")Mi samo trebamo alate koji nam olak?avaju i ubrzavaju rad a ostalo je
"filter" a to je uvo (ili uho) slu?atelja.
Mi normalo da dijelimo iskustva itd ali moje mi?ljenje a i ako se ćitaju neki svjetski prirućnici u svezi toga da je bitno uho i to SLU?ATELJA.
Old 24-05-2011, 07:41 PM   #4
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Idvi brate to je nasa boljka!! ee pre bila kosa sad ima motor sama radi.!! TU SE SVI ZAVARATE!! nikad neces dobit produkciju sa SVIM FX zajedno dok ne prodje kroz "mast"!! ako me razumes , ako ne ok.

O slusateljima niko ovde ne prica, bar meni ne trebaju te fore. znam i sam ako nesto napravis na smecu, ako narod prihvati to je to.. ja pricam o necemu drugom o ozbiljnom zvuku produkciji koja kad pustis neki materijal spram svog , tu je to AL NIJE TO!! znaci PC je u svakoj pesmi , ali, da zvucis nece moci tako lako.

ja jednostavno da ne pametujem kazem daj mi svoj snimak i odma vidim sta ti znas, i ako znas nastavicu pricu s tobom, ako ne znas nemam vremena s se s nekim svadjati i nesto mu objasnjavati ako ce on po svom.

razumemo se? nista lose. samo dosta mi je vise supljih prica. ne konretnih. dok neko nesto radi , drugi se ubise na pogresne nacine i vise na forumu u svrhu neznanja kako do cega. sve ima svoje.

ja bi sam voleo kad bi ja imao produkciju sa PC!! al to ne ide.

kupio sam evo KORG D32XD, snimas extended definition ton, i ko kaze da je PC vrh i svee BLA BLA tek vidim koliko nista drugo nije probao, video i sve to.
msm na obican mic primer ubodes, snimis izravnato, cvrsto, konkretno.. ubedem isti mic u PC, tanko, fali ovog, fali onog. znaci moze se do rezultata opasnih, i bas ono kolko para tolko muzike.
edit. stop ovde da vise ne pisem jer tema je i onako drugacija.pozz

Last edited by branoy; 24-05-2011 at 08:36 PM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 07:51 PM   #5
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ne, ne opet... Neeeeeee.... Zakljucajte, banujte, obrisite, oborite server...
Old 24-05-2011, 08:08 PM   #6
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Psionic, citas mi misli.. Taman sam pomislio- dobro , jeste da smo malo skrenuli s teme limitera, al' konacno jedna ok tema na rumskom.. Znao sam da mora doci do ovoga, jace je od nas
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 08:34 PM   #7
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules