|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Ne moras ako ti ovo ide od ruke
pozdrav bogi
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Po?to sam zidne radio 5cm tervol 5 cm airbag 5cm kamena vuna pa od zida 15cm odmaknuto..
A na plafon sam radio, 10cm vuna tervol bez airbaga samo razmak od plafona 10cm jer mi je nisko... koje da radim za kut??? mo?da ove ?to sam radio na plafon?? pa ih odmaknuti isto 10cm?? sorry ako sam naporan ![]() nebi htio raditi napamet ![]() LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Izaberi koji ti je laksi za izradu
Ne moras ih u uglu odmaknuti... vec jesu. pozdrav bogi
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Stavio sam na plafon 8 absorbera i okolo po zidu 9 kom,
trebao bi i na prozor i vrata (vrata su pvc jedan dio staklo) mo?da staviti? Sve se bolje osjeća toplina zvuka...bojim se da ne pretjeram?? LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pri tom bi stavio mls difuzor letvice na reflektivne povrsine panela i time sprecio da soba postane previse mrtva pazio bi na simetriju levo-desno pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
![]()
Ako mo?e? ovo pojasniti "mls difuzor" ili neki ogledni primjerak ako ima ...
i ovo "pazio bi na simetriju levo-desno" (nije mi ba? jasno) mislis na same nagibe absorbera?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Moderator
|
![]()
Opet je izgleda meni lakse da listam forum....
Quote:
mada je ceo thread koristan, i ne samo taj. Quote:
vise o tome ovde "Dizajn i konstrukcija studija-Sta izbegavati po svaku cenu?" odnosno jedan veoma stari thread, naravno, odavno zalepljen... ali sta vredi. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 08-05-2011 at 09:13 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Ovih dana sam pre?ao raditi stalke za monitore,
Evo me s pitanjem , najprije da ka?em da sam pročitao onaj dio ?to si mi odredio. Malo mi nije jasno raspored letvica al' dobro ja sve moram sto puta procitati da shavtim.. ![]() Rekli smo da bi to trebao raditi na plafonu "Ja bi duplirao broj plafonskih... nove bi stavio tako da pokrivaju gole plafonske povrsine i pomalo prekrivaju vec postojece panele... " Plafon je dosta nizak i stoga nije prikladan da vise stavljam gore jer zapinjeti ce za glavu ![]() na slici s plafonima sto sam stavio izgleda poveliki razmak u stvarnosti je oko 30 do 40 cm...jedino da na postojece gore zakucam letvice? E sada ovi absorberi sa strane imaju razmak oko 70 cm jedan od drugoga i tu ima mjesta za nesto? e trebao bi mi prijedlog sta , letvice manji absorber ili?? evo slike razmak isto vra na slici ti je 70cm...a dobro tu sam blizu slikao pa i nevara .... lp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Jo? samo nesto da utvrdim, znaci letvice debljine koje?
a duzina ce ici koliki je absorber, bar tako mislim, i dali da pravim razmake 5 ili 10 mm izmedju .. LP |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY Vocal booth & Control room?! | Eomsy | Dizajn i konstrukcija studija | 719 | 20-10-2014 09:35 PM |
pregradni zid izmedju control room-a i gluve sobe | dacha70a | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 26-05-2010 11:15 PM |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |