|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam pre par dana ponovo dao shansu voxengo tapebus-u i odusevio se. Meni je to broj jedan "tape" emulacija-saturacija, generalno saturacija koja mi ide kao zadnja u chain-u da malo umiri krajnje visoke i tranzijente. Kazem "tape" jer ne znam koliko je to tape. Ali me je taj tapebus naterao da dam sansu ostalim voxengo pluginovima, i mogu da kazem "Moj boze" oni su mi "go to" firma. Crunchessor je sila kompresor! Deft compressor takodje! EQ-e nisam probao, Elephant je mozda najbolji limiter...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Uglavnom koristim Steinberg Magneto koji je poprilicno stariji plugin. Probao vecinu ovih emulacija ali jos uvek nisam nasao zamenu za doticni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
kad je vec otvoren ovaj thread postavicu pitanje ovdje:
kakve konkretne promjene izaziva ova tape simulacija ili recimo tube emulatori na audio zapisu na koji se primjeni i gdje su one vidljive (ako su uopste) na eq grafikonu,pri tome mislim da li je to izmedju 4-6 khz ili to ovisi o samim postavkama plug ina?
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Zavisi od postavki,plug inova, subjektivnih dozivljaja,marketinga, svega i svacega... Da bi izbegli jos jedno forumsko prepucavanje, najbolje je da sam probas i skontas sta koji radi...i koji ti se eventualno svidja...
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Mislim da subjektivnosti ne moze biti ako su te promjene vidljive na promjeni spektra.
Naime ono sto mene interesuje je sljedece: Da li bih dobio istu stvar ako primjenim obican eq na nekom izvornom fajlu kao i ako stavim neki tape saturator koji ce mi promjeniti izvorni fajl po eq krivulji isto kao sto sam ga promijenio sa eq? Dakle da li ce oba promjenjena fajla ZVUCATI isto ako budu imali isti EQ spektar(krivulju)?
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Eto, lepo kazem subjektivan osecaj...
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Bockie mozes li mi dati svoje misljenje na ovo pitanje bez obzira i ako bude subjektivno:
Da li bih dobio istu stvar ako primjenim obican eq na nekom izvornom fajlu kao i ako stavim neki tape saturator koji ce mi promjeniti izvorni fajl po eq krivulji isto kao sto sam ga promijenio sa eq? Dakle da li ce obe promjenjena fajla ZVUCATI isto ako budu imali isti EQ spektar(krivulju)?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vox amPlug Acoustic - simulator akustične gitare | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 17-09-2009 10:03 AM |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Amp Simulator Juicy 77 | shigumicu | Gitarska Produkcija | 2 | 16-06-2007 04:10 PM |
Acoustic simulator | dawid | Gitarska Produkcija | 21 | 28-03-2007 08:20 PM |