|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Pomogne nekada i Sennheiser E 602, ali samo ponekad. I dalje je AKG D112 glavni.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
ocete me ubediti da ga ubacim u arsenal...... a nekako mi se ne svidja...
A kakav je karaker Bete 91?
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Ja sam ovih dana snimao sa SHURE beta 91 i moran priznat da mi se ne sviđa taj zvuk.. draži mi je zvuk kad se izvana snima KICK, a s betom se mora iznutra.. mislim kome treba neki rokerski zvuk kicka onda je dobar.. meni ne paše..
Probat ću još kad dobijem na posudbu BETU 52 pa da nju stavim vani a ovog unutra ili čak sa rodom K2 skroz izvana.. Last edited by tex viler; 25-03-2011 at 02:18 PM. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
http://www.shure.com/idc/groups/tech...eta_91a_ug.pdf Pozdrav, Vasa
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Evo da i ja malo doprinesem temi sa snimkom. Bubanj je snimljen prethodno spomenutom Glyn Johns tehnikom, 2 OH, sner i kick mikrofon. OH idu u lampa?ke preampove, pa u Soundcraft, a kick i sner idu direktno u Soundcraftove preampove. Na mikseru su poga?eni svi EQ-i, nema kompresije, nema ni?ega, dakle samo ?isti zvuk iz mikrofona. Snimano direkt u Studer c37 magnetofn, pa preba?eno na komp. Ima malo ?uma jer nisu svi elektroliti promijenjeni u Studeru, a ipak se i o traci radi
![]() Izvedba je bezveze, ideja je da se malo ?uje zvuk, a jako bi koristila promjena opni, ali kaj je tu je. Kit je dosta mali, ima samo jedan prelaz i crash/ride ?inelu. Radi se o Rogers bubnju s kraja 60ih. Volio bi ?uti neke komentare, da vidim ?to bi se dalo pobolj?ati. Na nekim mjestima smo malo prejako u?li na traku, ali tek u?imo, nije stra?no ![]() http://www.box.net/shared/j2pz46goox http://www.box.net/shared/rfm580xpq0 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Čitao sam o ovoj Glyn Johns tehnici ali nikad nisam testirao takav način snimanja. Ovde to zvuči sasvim OK, a sve ?to ubrzava miksanje, olak?ava fazne probleme i smanjuje broj potrebnih kanala vredi probati.
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Hvala! Ma da, ovo bi se i sa 2 mikrofona dalo fino uloviti. Malo je prelaz (tom) preblizu u zvuku, njega bi trebalo zademfati, dodati malo reverba i kompresije na sve, i to bi bilo jako blizu zvuka koji meni pa?e
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|