Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2011, 02:34 PM   #21
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Sunovrat pop kulture

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
A zbog cega bas pop? Da nije razlog zarada npr?
Mislim da ovde nije reč o motivima, već o rezultatima. Znamo da je i Dostojevski pisao pod pritiskom ugovora i rokova, kao i Balzak. Neki veliki umetnici su stekli bogatstvo jer im se posrećilo da stvaraju na pravom mestu u pravom trenutku, a neki isto tako veliki ?iveli su u te?kom siroma?tvu. Besmisleno je količinu zarađenog novca, tira?e, ili broj "vjuova" uzimati kao bilo kakvo merilo kvaliteta. Umetnost se stvara za večnost, a pop kultura... bolje bi bilo da je uop?te nema.
Old 03-02-2011, 03:11 PM   #22
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Mislim da ovde nije reč o motivima, već o rezultatima. Znamo da je i Dostojevski pisao pod pritiskom ugovora i rokova, kao i Balzak. Neki veliki umetnici su stekli bogatstvo jer im se posrećilo da stvaraju na pravom mestu u pravom trenutku, a neki isto tako veliki ?iveli su u te?kom siroma?tvu. Besmisleno je količinu zarađenog novca, tira?e, ili broj "vjuova" uzimati kao bilo kakvo merilo kvaliteta. Umetnost se stvara za večnost, a pop kultura... bolje bi bilo da je uop?te nema.
Pa i Amadeus je pisao za pare...koje su mi i tekako bile potrebne! Da ga nije muka naterala i da nije "pisao pod pritiskom" sta bi ostalo od njega danas i da li bi uopste toliko toga izbacio????

A da nije pop kulture - mnogo toga ne bi bilo!! Ovo ti je bas glupa izjava!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 03:14 PM   #23
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Pricas kao da ih, u najmanju ruku, sve licno poznajes.

Mnogo vece/pametnije/inteligentnije/duhovnije stvari od Bitlse su pale u zaborav. Uzmas njih i Bouvija kao da su reference najbitnijeg stvaralastva na Zemlji. Sve je to pop kultura i neki izrazaj koji ce vremenom biti zamenjen novim...
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 03:50 PM   #24
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Ako kolega Da Bear nešto kaže onda to ima da bude tako !!!
Jeste razumjeli !!!!!
Čovjek živi u Londonu, pobogu !!!!

Ako kolega Da Bear kaže da muzika kao takva ne vrijedi ništa jer je to sve isto smeće i Beatles i Los Ketchup ( za koji je kolega Da Bear radio 3 remixa, nemojmo to zaboraviti spomenuti jer ako mi nećemo, on sigurno hoće), onda nemojte vi sad tu se prepirati sa autoritetom.

Ako on kaže da su Beatlesi osnovani zato da bi zaradili lovu kao i Justin Bieber,onda nemate vi šta više razmišljati.
Sve je to isto, jedino što je Justin mlađi, ima ljepše zube i nije grupa.

Nemojte da sam više čuo da se netko drznuo drugačije misliti od kolege Da Beara, jer on je jedini koji se ovdje razumije u bilo što, jer je radio remixeve u Londonu.

A ne mi luzeri
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 04:00 PM   #25
DzoniPFC
Pro Member

u prevodu sve je tako crno da ne treba ziveti uopste vise.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 04:54 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Ako kolega Da Bear kaže da muzika kao takva ne vrijedi ništa jer je to sve isto smeće i Beatles i Los Ketchup ( za koji je kolega Da Bear radio 3 remixa, nemojmo to zaboraviti spomenuti jer ako mi nećemo, on sigurno hoće), onda nemojte vi sad tu se prepirati sa autoritetom.
Brate slatki, izvinjavam se što ispadam glup u tvom društvu, ali... kolega DaBear bar ima petlju da prizna koje je "gluposti" remiksivao. A ako bi ti otkrio bar neki delić svog CV-a verovatno bismo smo i mi gologuzani uspeli da ustanovimo nekakvu matricu koja bi nam omogućila da vrednujemo tvoje postove.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 03-02-2011 at 05:00 PM. Reason: matrica i tako to...
awacs is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 05:13 PM   #27
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Ako kolega Da Bear nešto kaže onda to ima da bude tako !!!
Jeste razumjeli !!!!!
Čovjek živi u Londonu, pobogu !!!!

Ako on kaže da su Beatlesi osnovani zato da bi zaradili lovu kao i Justin Bieber,onda nemate vi šta više razmišljati.
Sve je to isto, jedino što je Justin mlađi, ima ljepše zube i nije grupa.

Nemojte da sam više čuo da se netko drznuo drugačije misliti od kolege Da Beara, jer on je jedini koji se ovdje razumije u bilo što, jer je radio remixeve u Londonu.

A ne mi luzeri

aha hahaha ha ha ..pa nas narod je stvarno mega!!! Nema nam ravnih na celome svetu! Naj-jaci smo !!!! Vrh..

Nego, ehmmm...mene nikad nije bilo sramota ni od cega sto sam radio.
To sam par puta vec izjavio!
To gde zivim i radim je totalno nebitno, i to da li se u nesto razumem ili ne..ko to zna? Ni ja ne znam koliko znam i koliko se razumem u nesto??

....a sve ostalo je MOJE vidjenje muzike i pop kulture kroz MOJE oci i ushi,
sa kojima sam se nagledao i naslusao svega i svacega!

Surfer, sve se vremenom slegne u glavi i skapira...sacekaj malo, pusti vreme neka radi za tebe...

Ali, ajde....volimo da filozofiramo, da se nadmudrujemo, takvi smo...sve znamo najbolje i UVEK bolje od onoga sa kim pricamo...he he..

I nisam rekao da su Beatles smece, samo da je sve to pop muzika!

PS kad Vasa rece "petlja da priznam"...kad sam radio Las Ketchup, bio me je blam od ekipe u studiju oko mene....ali kad su posle nekog vremena doneli 2 platinasta diska za mene, jedan za UK No1 (600.000 sales) i drugi za ceo svet (7,000,000) nije me vise bilo sramota. Niko u nasem podrumu (6 studija) nije imao disk sa tolikim brojem prodatih primeraka...he he..

Last edited by DaBear; 03-02-2011 at 05:18 PM.
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 05:27 PM   #28
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Mnogo vece/pametnije/inteligentnije/duhovnije stvari od Bitlse su pale u zaborav. Uzmas njih i Bouvija kao da su reference najbitnijeg stvaralastva na Zemlji. Sve je to pop kultura i neki izrazaj koji ce vremenom biti zamenjen novim...
Uzimam Bitlse i Bovija kao primere nečega ?to je probilo granice pop kulture (o tome je thread) i postalo umetnost. Najveći uspeh u pop kulturi je promeniti način kako se milioni ljudi ?i?aju ili boje kosu (jasno je da je vi?e ljudi kupilo ploče zbog čupavih frizura nego zbog muzike), ali valjda je posle skoro pola veka jasno da Bitlsi i Bouvi imaju ne?to bitnije od toga. Vremenom će to biti zamenjeno nečim novim, ka?e?. Kada će Bitlsi biti zaboravljeni - ne kao sociolo?ki fenomen, već kao stvaraoci - ba? me interesuje tvoja prognoza?
Old 03-02-2011, 05:31 PM   #29
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Brate slatki, izvinjavam se ?to ispadam glup u tvom dru?tvu, ali... kolega DaBear bar ima petlju da prizna koje je "gluposti" remiksivao. A ako bi ti otkrio bar neki delić svog CV-a verovatno bismo smo i mi gologuzani uspeli da ustanovimo nekakvu matricu koja bi nam omogućila da vrednujemo tvoje postove.

Pozdrav,

Vasa
Dakako, glupo je razgovarati sa nekim u fantomci. Ako Surfer zna ko je DaBear i komentari?e njegove radove, minimum pristojnosti nala?e da i (makar) DaBear zna ko je Surfer.
Old 03-02-2011, 05:35 PM   #30
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Brate slatki, izvinjavam se što ispadam glup u tvom društvu, ali... kolega DaBear bar ima petlju da prizna koje je "gluposti" remiksivao. A ako bi ti otkrio bar neki delić svog CV-a verovatno bismo smo i mi gologuzani uspeli da ustanovimo nekakvu matricu koja bi nam omogućila da vrednujemo tvoje postove.

Pozdrav,

Vasa

Bojim se da je to vaš problem.

Cijeniti postove samo onih za koje znate tko su i što rade, te na temelju toga donositi sud nije ispravno.

Potpuno je deplasirano tražiti od bilo koga da podastre svoje podatke da bi sudjelovao u diskusiji.

Pitanje tipa " A šta si ti to radio da možeš reći da ti se ne sviđa AKG ?" su primjer tog foliranja.

Otkad je to nečiji CV mjerilo kvalitete postova na internet forumu?

Svatko može dati svoje mišljenje o bilo čemu bez obzira na svoj CV, stručnu spremu ili opseg struka.

Meni postovi kolege Da Beara imaju istu vrijednost kao i postovi bilo kog drugog sa ovog foruma.

Ako su su dobri podržat ću ih, ako su loši popljuvat ću ih.

Ništa osobno

Last edited by Surfer; 03-02-2011 at 05:37 PM.
Surfer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules