|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
ton magistar
|
![]()
sad i ovdje
![]()
![]() |
#2 |
Ivan Lekic
|
![]()
Nekada CW - Sada Scope .. audio interface + dsp karta ... a niti je dobar interfejs niti je dobra dsp karta .. jedino sto je dobro je sam nacin koriscenja odnosno scope platforma ali ocigledno nedovoljno dobra da dobije staru slavu u novom tehnoloskom dobu .. jer sada primera radi, za razliku od doba kada je pulsar i platforma bila daleko nezamenljiva, svaka kartica od 100 eur ima u sebi "neki"dsp i ruting sasvim dovoljan da mozes sve odraditi, pa sve do onih skupljih varijanti koji dosezu cenu XITE-1 od 2990 eur.. a sada vec za 2000 eur mozes uzeti totalni hit rme fireface UFX koji je prava azdaja za XITE-1..po pitanju hardvera.. ali razlika u ceni u korist XITE-1 su DSP efekti i sve ono sto dobijes sa njom jel tako ..znaci uz xite-1 ti treba jos hardware-a da bi dobio"nesto".. u danasnje vreme kada underground imas waves7 complete vrednosti oko 7000 eur, kada imas sonnox,kada imas softtube, soundtoys.. jednom recju, kada imas sve dostupno i izbor da se izgubis..
Po svemu sudeci , dodjes do zakljucka da realnih novih korisnika scope-a i nemas.. ostali su stari korisnici poput tebe i poput mnogih drugih .. zahvaljujuci kojih i firma je opstala.. godisnje menjajuci vlasnike, i na stapu i kanapu su se nekako odrzali .. ponavljam zahvaljujuci u celom svetu slicnih vama,a sve na osnovu stare slave .. Da su drugacije okolnosti, i da su se razvijali kao sto nisu , verovatno bih i ja sada bio njihov korisnik . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ton magistar
|
![]()
je li za kopanje malog vrta bolji kombajn ili motika?
naravno da je bolja motika.
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
Ne znam, ja godinama pokusavam da predjem na nesto drugo, i na kraju balade, nigde ne nadjem sve na istom mestu kao kod pulsara. I taj novi Fireface, nesto mi ne uliva poverenje USB protokol, ali ajde (ne znam da li ima i firewire). A sad, da li je hit ili nije... Ja iz moja dva pulsara i lune mogu da vucem 5x8 Adata, 3xSpdif, 3x8 preko firewire (z-link). Imam sabirnicu od 64 kanala, par eksternih uredjaja, i to mi sve ova moja prastara kombinacija napuni. Za male pare. E sad, probaj to isto da napravis na nekom drugom setapu? Nema sanse bez velikih para. A sve ostalo stoji sto si rekao, nemaju bazu novih korisnika, jer generalno, sve se spusta na native nivo, tako da je i pitanje sta ce vecini korisnika uopste adat, aes-ebu, i ostali profi izlazi, kada im je dovoljno samo slusanje, a sve ostalo ide ITB, a to zadovoljava vecinu prosecnih korisnika. U krajnjem slucaju, cak i ta prastara luna, jos sa adat prosirenjem, postaje apsolutni best-byu u klasi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
SCOPE v5 PCI RC is available | Boombass | DSP forum | 11 | 08-06-2009 12:06 AM |
Scope v5 | idekius | DSP forum | 69 | 03-02-2009 09:36 PM |
Scope vs UAD | Tazman | DSP forum | 2 | 27-06-2006 06:35 PM |
Scope SRB | Eon | DSP forum | 8 | 15-06-2005 03:58 PM |