|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
MAO
|
![]()
vasa krenuo sa odustajanjem
![]() @znak moje neko iskustvo je da je svakako potrebno imati solidan kućni studio, ukoliko ti je proces rada i kreativnosti tako nasađen. Ali se prečesto de?ava da ljudi svoje radne verzije i demoe progla?avaju svetinjom, i kao takve odma kače na net. Meni se često de?ava da mi tra?e da tako nastale snimke i aranm?ane "samo smixam", pritom mi ne dozvoljavajući da radikalne gre?ke i aran?mansko-produkcijske vi?kove korigujem, tako da ti moji mixevi na kraju nimalo ne pospe?uju sam uradak, čak njihovi demosi i bolje rade. Ako mene pita?, na tu temu, mislim da je idealan proces rada da se prave takvi kućni demosi, i detaljno snimaju i razmatraju, i komponuju i aran?iraju, da se uradi prava pravcijata detaljna predprodukcija, i da se onda ipak odre?i kesa i uđe u pravi studio. Em će se tamo dobiti na toj preko potrebnoj ozbiljnosti sviračkoj, em na zvučnom kvalitetu, em kad se stvari polako privode svr?enom činu, postoji ta nagla?ena samokritičnost, koja sa svoje strane dovodi do sanckionisanja i eliminisanja barem 30% ideja koje su na demosu, nekako funkcionisale. Da ne pominjem eventualnu saradnju sa producentom čija je osnovna funckija da bude OBJEKTIVAN medijum između autora kao subjektivnog faktora i same publike tojest spoljnog sveta. To je sve ne?to čega se autor li?ava onog momenta kad proglasi "da mo?e on to sve sam" - kvalitet usnimka, mixa, i producentska objekitvnost, i finalna doza samokritičnosti/finalnosti svojeg dela. Veruj mi, na ovu temu, samo iz iskustva, mogu da napi?em omanji ud?benik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Senior Member
|
![]()
Ih! Svaka ti ko Njego?eva!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Pro Member
|
![]()
slazem se s arthurom skroz !
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 26-12-2010 at 09:27 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
sa tehnicke strane mislim da je moglo bolje (tj. losije u ovom slucaju), iako jeste jedan od najbolje 'crunchovanih' radova koji sam do sada cuo (za razliku od duffy) - ali to ne znaci da mi se svidja; a evo i zasto: prvo sto sad ta imitacija amy winehouse (oldskul retro) zvuka uzima tolikog maha da ide i gde treba i gde ne treba, i to malo ide na zivce a druga stvar - niko ne pristupa tom zvuku kako bi trebalo, zato i NIKO ne moze ni da prismrdi Dap soundu i Amy. Pogresna je polazna tacka, snimiti sve normalno, hi fi, pa onda crunchovati i lo-fi-izovati sa pluginima, pa cak i rentati 5 pulteca pa munduriti da se dobije skrndelj zvuk onog vremena. Vec ga usnimi skrnavo, nemarno, sa jednim mono utucenim elektrovoiceom kao overheadom, masnim zicama i polurastimanim pianinom. a ako je vec frka, ubaci stereo par novih akgejaca postavljenih moderno i nek oni stoje mute-ovani, odsviraj sve preko vst-a ali ono prvo neka bude polazna premisa! Onaj jadan basista iz Daptonesa tvrdi da nije menjao zice 10 godina, e to je iskrenost. naravno, ljudi kojima ovakve stvari smetaju u ovoj zemlji se verovatno mogu nabrojati na prste jedne shake (a i u svetu verotvatno na par ruka) tako da zaboravite moju recenziju, kome to treba...!? kako bi Vrach rekao, bitno da ljulja i da ljudi kupuju.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Pro Member
|
![]()
Pa normalno je da se trčkara za onim ?to je uspe?no. Imitira se uglavnom forma, kao i u ovom slučaju, u nemogućnosti da se stvori isto toliko dobar sadr?aj.
![]() |
#98 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Member
|
![]()
Najgori analogni mikser ikad napravljen zvuči bolje od najboljeg plugina
Od ove nove genercije plagova tesko... Ali ko zna mozda kod tebe jeste tako..posto si sve imao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Member
|
![]()
ko ne zna da napravi zvuk sa plagom tesko ce mu mikser pomoci jedino ako nije onaj za mucenje jaja
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Chris Lord Alge apeluje da se bojkotuju krakovani plugovi | DaBear | Razno | 18 | 27-12-2010 12:19 PM |
EP-34 Tape Echo plug-in for UAD-2 | HeatMan | DSP forum | 4 | 24-09-2010 06:35 PM |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Slovenija, Metro i Gregor Z u Tape Op magazinu | DaBear | Razno | 10 | 25-11-2007 07:08 PM |