Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-12-2010, 10:33 AM   #21
Era
Member

Era's Avatar

Default Re: kv2 audio

Da se nadovezem na Off-a,sinoc smo na insistiranje kolega povezali drugu miksetu (Dinacord) na KV ,zazvucalo je odlicno,(masno brate!!!),znaci da se mora i voditi racuna i o drugim komponentama,mogu da zamislim kako bi radilo sa Midasom(inace je predhodna postavka bila sa A&H Wizzard mixerom)?
Era is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2010, 12:32 PM   #22
blags
Member

Manje masno.Dynacord je prema mom iskustvu jednostavno masna mikseta plug n play.Ako stavis A&H nestade masti,pojavi se kakva takva linearnost pa mora da se radi.
blags is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2010, 01:47 PM   #23
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Era View Post
Da se nadovezem na Off-a,sinoc smo na insistiranje kolega povezali drugu miksetu (Dinacord) na KV ,zazvucalo je odlicno,(masno brate!!!),znaci da se mora i voditi racuna i o drugim komponentama,mogu da zamislim kako bi radilo sa Midasom(inace je predhodna postavka bila sa A&H Wizzard mixerom)?
Verujem..... mada, meni je sam ton bio ok, ali ocekivao sam da ce na kraju restorana zvuk biti prisutniji....

Jeste li radili neke velike intervencije na master eq kod dynacorda?
Old 19-12-2010, 02:16 PM   #24
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Kao i kolega Bitch, imao sam priliku da radim na vecim sistemima i u zatvorenim (hale) i otvorenim prostorima(VHD,...) i utisak je isti (da ne ponavljam ono sto su i druge kolege primetile) - veoma mocno za gabarite sistema, prilicno linearno, "brzih" tranzijenata i sa veoma korektnim "pokrivanjem prostora". Zaista sam bio skeptican kada sam prvi put video instalaciju, pomislivsi da nema ama bas nikakve sanse da se sa tih "par kutija" odradi koncert za vise hiljada ljudi... Praksa me je demantovala, pogotovo imajuci u vidu cenu, gabarite i jednostavnost instalacije.

Koliko znam Artist radi zastupnistvo za KV2 sisteme i Lesa sigurno moze dati dosta korisnih informacija. Sto se tice klupskih sistema Off-u preporucujem da razmeni iskustva sa g. Cedom Ivanovicem, covek takodje radi u Artistu, a i bavi se klupskim svirkama, znam da je KV2 sisteme isprobao i u "praksi", a i da ima u planu (mozda je vec i pazario?) da postane "ponosni vlasnik" istog. Saljem kontakt na p.m.
Old 20-12-2010, 01:23 PM   #25
Era
Member

Era's Avatar

blagi pad na 250 hz ,par Db i prilicno rezanje na zadnjem klizacu od eq ,mislim da je oznacen sa 60 Hz(valjda ,ne znam napamet),da bi smirio koliko toliko bas bin ,koji je iovako jak!
Era is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2010, 01:31 PM   #26
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

evo VHD sistema u raznim instalacijama
http://dl.dropbox.com/u/1458656/VHD%20LR.pdf

sto se tice EX sistema, relativno skoro su ih kod nas kupili Dzenan Loncarevic i Dado Polumenta, pa ih mozete cuti na njihovim nastupima.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2010, 03:06 PM   #27
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Era View Post
blagi pad na 250 hz ,par Db i prilicno rezanje na zadnjem klizacu od eq ,mislim da je oznacen sa 60 Hz(valjda ,ne znam napamet),da bi smirio koliko toliko bas bin ,koji je iovako jak!
Pa da, to je bio problem prvo vece, jer na A&H nismo imali master EQ.
Svejedno sistem odlicno radi
Old 22-12-2010, 12:48 AM   #28
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Pa da, to je bio problem prvo vece, jer na A&H nismo imali master EQ.
Svejedno sistem odlicno radi

Uz dobar set-up, ne treba mu master eq...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2010, 07:22 AM   #29
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Uz dobar set-up, ne treba mu master eq...
Mislio sam na odnos samog woofera i satelita...... to vece je na kanalima mikrofona bas filter na kanalima bio zavrnut cak -10tak dB sto meni govori da nesto nije setovano kako valja.... a da radi za sve pare - radi
Old 28-09-2011, 12:13 PM   #30
supersonic
Member

supersonic's Avatar

Pozdrav svima.

Evo i ja da se javim, kao korisnik KV2 sistema. Gitarista iz mog benda je kupio to, na tome sviramo i ne mogu da zamislim trenutno da sviram ni na čemu drugom. Jer iz tolickih zvučnika da izlazi takav sound, to je nevjerovatno. Snaga nije problem ''ni sa jednom firmom''. Međutim, kvalitet je nešto što je zapanjujuće. Jedna 18'', dvije petnaestice i satelit po strani daju sound za do 1000 ljudi. ( da ne kažem možda i više )

Uglavnom, prezadovoljni smo svi, a najviše publika koja se oduševi kada dođemo sa kombijem pežoom 806 a unutra sve što je potrebno za koncert rock-trija od kablova pa do ozvučenja.

Zaista impresivno. Sve pohvale.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules