|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
mod?rateur analogue
|
![]()
hvala momci.. RAM mogu nabiti maximum na 8Gb. jasno mi je da i osx i win7 ?deru vi?e no ?to mi je dosad tra?io XP (na deskopu sam sve to vozio sa "samo" 2Gb).
?to se tiče CPU potreba, vozim naravno eq/compresore, VSTi samo sampling/streaming a la EW. ne koristim ni reverbe ni VSTi sinteve (kao massive i sl). isključivo hardver. drugim riječima, ako mi je dosad P4 3.2G pokrivao potrebe, i tek nedavno postao prespor, mislim da će mi I5 biti dostatan - bilo kako bilo, ovo je prelazni period, krajem godine bih ubo novi komp za studio, I7 sa "pun kur*c i osamsto" gigabajta , silent case itd @Boris: gledao sam kuči?ta od Other World Computing iliti OWC, jer ih isto jako hvale. .. oko 110 dolara za dual hd box (stripped raid) sa sva 4 interfejsa.. eSATA, FW400/800 i USB2.0.. ?to mi se sviđa ako kasnije promjenim komp na koji cu to spajati. da USB3.0 izgleda obećavajuće, "teoretski" max je negdje kao eSATA... mislim to je sve blesavo zasto se ne dogovore i imaju jedan jbni standard, nego svake 2 godine nova priča...- uglavnom neće bit audio kartica sa USB3 jos dugo.. audio industrija uvijek sporije usvaja primjene na planu kompjuterskog hardvera. ni SATA3 jos nije usvojen,., al i nepotreban obzirom da se diskove iovako presoro vrte da ga potro?e... jedino ce nove generacije SSD profitirati od toga.. nego skrenuh s teme.. da, namjeravam prodat fireface 800 i uzet UFX, pa bih ga prikljucio na USB2.0.. a FW800 slot ostavio za diskove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Jedino što me u toj priči muči: windows na Macu.
Ja sam na i7 macbook pro stavio win 7 i imao totalno bezveznih problema. Trackpad i tipkovnica su katastrofalno loše radili... Ali me to nije puno smetalo, jer sam nakon tjedan dana shvatio da windows ne palim više. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Meni su pak rekli da je USB 3.0 ekvivalentan brzini FW800, ne?to malo kao br?i. Mislim da će kod Applea malo du?e potrajati da oni prihvate bilo ?ta novo a da nije njihov ili partnerski patent. Koliko me pamćenje slu?i, netko mi je neki dan spomenuo da rade na novom FW protokolu koji će navodno biti implementiran u svaki novi Mac od iduće godine. USB 3.o ne spominju. 8 giga Rama je dosta za sve ?to ti treba. Moram priznati da neznam kako rade muzički programi na windowsima na Mac u ali sam siguran da ih je bolje instalirati i ganjati preko boot-camp a a ne preko parallelsa jer su ovi drugi samo emulacija i spori za popizdit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
jest OWC ima dva FW800 za lanac ![]() da parallels je samo zgodan za brzo prebacivanje fileova recimo ako ganjas wavelab il nesto pa oces tamo vamo u logic i sl.. ali meni to ne treba. bootcamp mi se cini kao pravo rjesenje. sto se tice windowsa, jbga usporedni testovi nuendo na win7/bootcamp versus nuendo na snow leopard, isti mac pro hardware, win je jedan i po puta brzi - steinberg nije bas optimiziran za osx. mozda bude sa verzijom 6. tako da zasad ostajem sa nuendom na win platformi. uživo cu ganjati ableton i numerology na osx. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li je ovo dovoljno veliko??? | Coconut | Razno | 3 | 13-08-2010 12:28 PM |
Kopčanje klavijature?? | Hepek | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 31-03-2010 06:28 AM |
audio stream kasni za slikom | jaybox | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 05-03-2006 12:01 AM |