Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Analogija

Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 15-12-2010, 09:22 PM   #24
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Studiji sa trakasima...?

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ja, kad sam dosao u UK 1986, proveo sam jedno vreme po pravim studijima i tamo su PRE SVAKOG SNIMANJA, stelovali magnetofone. Tape op je morao to da nauci i to mu je bila glavna dnevna razonoda, (pre nego sto pocne da mota trake, snima brise, itd..)
A sto se kod nas nije stelovalo pre svakog snimanja, tome se i ne cudim (pa i snimci su nam vek bili malo iza onih iz Engleskih studija..bez obzira sto smo imali i mi Studere i MCI i sta vec..)
Ma, ti tripuje? na te zapadnjačke standarde, ko je video vajdu od toga? Nema to veze, sedne? i snima?, pa ?ta bude! Mo?da je ba? dobro da ti traka vraća vi?e basa ili visokih ili ?ta joj se već ćefne na tom terminu! To je prava čar analogije - nepredvidivost!

Off topic: iz razloga porodične tradicije nosim mehanički ručni sat proizveden u istoj dr?avi iz koje dolazi Studer. Sat se ne zove ni Rolex ni Patek Philippe, ali nije ni Darwil. Ne?to između. Ko?ta me oko 20? godi?nje da ga sajd?ija na?teluje i očisti, i svake treće ili četvrte godine plaćam dodatnih 15? za zamenu wasserdichtunga . I nije ba? toliko tačan kao sat na mobilnom telefonu, ali ga volim i nosim iz ličnih razloga. A opet, kad hoću da znam koliko je zaista sati pogledam na mobilni telefon.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules