Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-12-2010, 11:11 PM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Vlada Divljan Feat. Svi Na Pod!

http://www.youtube.com/watch?v=y_j7AJjcqiw
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 08:35 AM   #2
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Re: Vlada Divljan Feat. Svi Na Pod!

Auh bre Arthure! Ovo je najbolja kombinacija koju sam čuo u poslednjih deset godina! Jednostavno savr?eno. To je pravac koji bi mogao da stvori ne?to potpuno novo i genijalno. Daj molim te ?to vi?e detalja.
Old 11-12-2010, 10:53 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pitaj šta te zanima
Old 11-12-2010, 11:15 AM   #4
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
pitaj ?ta te zanima
Zanima me sve ?to zna? o ovoj njihovoj saradnji, jer je stvarno pun pogodak. Gde je snimano, miksano, na čemu, čime, ko, kako, koliko dugo...
Old 11-12-2010, 12:04 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Saranja je počela posle zajedničkog nastupa na Šabačkom letnjem festivalu. Divljanu se dopalo to što radimo, i skontao se sa Perom i Bojanom.Pa su brzo nešto poželeli ovako i da urade. Pesmu je napisao Divljan, sa njih dvoje. Snimana je delom kod Pere, u njegovom malom studiju u Borči, a bubanj je sniman kod mene u mom studiju. Mixali smo zajedno u mom studiju, ITB. Divljan je svoj vokal snimio kod sebe gajbi , u Beču, na nekoj matoroj šurki, koja nije da me nije namučila u mixu, a mala peva na c414gold, takođe dosta teška kombinacija za smixati. Gitare je Vlada odsvirao u Borči, al smo ih u mixu dodatno spaljivali jer su bile malko oldskul, pa nisu ležale na matru. Programing beata je Perin, nalepljen na bubanj koji je kod mene sniman za 14 mikrofona. Bass je linijski plus programiran sint, takođe mnogo komperesije i saturacije. Limiting i mastering su rađeni paralelno sa mixanjem, svo vreme je stajao popaljen spaljivač snimka ne bi li stvari kako tako stajale zajedno. ako te nešto detaljnije zanima, pitaj

inače, na poslednjoj mini turneji Svi na Pod zajedno sa Zemljom Gruva i SevdahBaby-em po SFRJ, na koncertima u Ljubljani, Zagrebu i Sarajevu, Divljan je gostovao sa ovom pesmo na SNP, koji su zauzvrat skinuli i obradili i Rusiju i Retko te viđam se devojkama, pa je izvođen ceo mini blok sa Vladom na bini, na šta je publika uglavnom dobro reagovala
Old 11-12-2010, 05:38 PM   #6
Matoree
Member

lepo lepo
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2010, 08:19 PM   #7
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Limiting i mastering su rađeni paralelno sa mixanjem, svo vreme je stajao popaljen spaljivač snimka ne bi li stvari kako tako stajale zajedno. ako te ne?to detaljnije zanima, pitaj
Da li si pri tome ponekad isključivao limiter sa mastera da vidi? ide li bez njega miks negde u crveno?
Old 11-12-2010, 10:27 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa sigurno da ide pošto je gain redukcija limitera radila jako. Tako da me to praktično ni ne zanima, već samo kako radi ovako , sa ovim nivoom.
Old 11-12-2010, 10:53 PM   #9
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
pa sigurno da ide po?to je gain redukcija limitera radila jako. Tako da me to praktično ni ne zanima, već samo kako radi ovako , sa ovim nivoom.
Ja se večito patim tvikujući da suv miks ne ide u crveno. Po?to vidim da to ba? i nije Bo?je slovo probaću da pri?tedim ?ivce uz malu pomoć limitera na masteru.

BTW, ne znam koliko intenzivno sarađuje? sa Svi na pod! ali oni su jo? od one "Ćao Nevena" retka pojava u domaćoj muzici - umeju da naprave catchy pesmu koja je uz to jo? i stilski zanimljiva i produkcijski odlično urađena. Eto, ima? privilegiju da radi? sa mo?da najboljom novijom grupom u Srbiji. Ostalo mi je u sećanju i to da su obrađivali Borisa Leinera; ?to bi se reklo, imaju ukusa.
Old 11-12-2010, 11:46 PM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sa njima radim od pre nastanka grupe u ovom obliku, tako da manje više sve što si čuo od njih sam mixao i inženjirasao ja.

btw, ne kontam šta ti radiš mixajući da ne ide u crveno? Da li uopšte pokušavaš da postigneš neki loudness ili radiš za svoju dušu? Pošto 90% stvari koje radim idu na radio i plejliste ljudi po mp3 plejerima, pa moram da se držim nekih komercijalnih normi današnjice. Što je manje više nemoguće na drugi način osim ovako, ili mastering u inostranstvu, za šta većina mojih klijenata nema para (čast izuzecima, trenutno radim na 2 ploče koje će ići napolju na master).
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules