|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#161 |
Pro Member
|
![]()
Ma sta ces da me uvredis... ne palim se ja na te stvari samo bih zeleo da se konkretno prica o cemu se prica... Crno i belo...
![]() |
#162 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#163 |
Senior Member
|
![]()
Analog prijatelju,
U nauci su sve stvari merljive, inace ne bi bila nauka. To o cemu ti pises je nesto drugo, razvoj tehnoloskih resenja ( za oblast muzicke produkcije) ne znaci i bolje uredjaje, tako da se tu slazem sa tobom oko operacionih pojacivaca koji su samo jedan deo uredjaja (mislim vazan je ceo dizajn nekog uredjaja). To se odnosi na muzikalnost koju odredjeni alat pruza i za koju postoji misljnje kod vecine dobrih producenata i to je potpuno u redu, pa je tako La 2A jedan od najboljih kompresora a posle njega izasla gomila dobrih kompresora i tehnoloski naprednijih. NS10 poznata prica, ali nikako jedini zvucnik na kome treba slusati, jer kako ces da cujes sve ispod 80hz kod te kutije, ali ako se na njoj nesto dobro cuje to je onda to, vecina tako misli i to je u redu. Nemam nista protiv difuzora, napravicu 4 komada i staviti ih na mestu slusanja sa strane, i naravno napraviti merenja, pa tek kasnije razmisljati o subjektivnom osecaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Senior Member
|
![]()
Ko je pominjao nauku? Upravo sam pričao o tome kako neke stvari zvuče bolje iako su lošije na papiru/nauci/merenjima. I zbog toga se ne treba voditi akustičkim merenjima kao prvim [ili jedinim] parametrom da li je jedan studio bolji od drugog (u akustičkom domenu)
P.S. A NS10 nema samo problem ispod 80Hz. Ali i pored lošeg frekvencijskog merenja i dalje je popularan i poželjan zvučnik. ![]() Last edited by analog; 09-12-2010 at 11:17 PM. Reason: sitne dopune radi jasnosti |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Morat cu potrazitij jer imam negdje specifikacije. Sta mora rezija ispuniti naprimjer rt60. Da bi isposovala uvjete da bi glasio studio. Barem u njemackoj je to obican posao koji se uci i radi. Isto tako ima zakona koji zahtjevaju normu. Da bi bilo usporedivo sa drugin projektima. Ima razlike u zvuku to je istina ali je to subjektivno osjecanje. Mrtva soba sa pre puno vune nije meni prijatno za uho. Jer fali u visinama. Ali to je samo moj osjecaj prema tome. Pozz denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Banned
|
![]()
A sto su vam prednji i zadnji zid u tom vasem home theatre-u tako skarabudjeni?Kada se vec trose neke pare i kada se propagira "neko" znanje i posvecenost,onda se valjda mogu zrtvovati jedna terasna vrata.Ne mos ti sad i da zveras u komsinice sa terase, i da budes kao neki audiofil.Ajd lepo to zazidajte,dobicete bolja merenja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
VIP Member
|
![]()
DIY počinje sa lepim ?eljama, a prestaje kad izvođač DIY radova izgubi početni entuzijazam i odluči da mu je dosta zajebancije pa konačno počne da koristi prostor koji je kako-tako organizovao. U tom smislu i Zokiju od srca ?elim da konačno počne da gleda filmove u svom DIY bioskopu.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#168 |
VIP Member
|
![]()
Plitko i maliciozno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
VIP Member
|
![]()
A gdje si tacno ti to naucio? Koja skola?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Malo moje bolesti | shpira | Promocija radova | 23 | 22-05-2011 12:54 PM |
Moje instrumentalne kompozicije | RadoslavZ | Promocija radova | 3 | 23-12-2009 03:37 PM |
Moje prve 6 M3 Kombinacije: | Nedim | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 17-10-2009 06:58 AM |
Evo nesto moje | Ilija Ilic | Promocija radova | 29 | 23-05-2008 11:23 AM |