Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-12-2010, 10:02 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Koja vajda od piraterije?

meni je prilično nezamislio da toliki finansijski gubitak jednoj firmi izaziva grupa zainaćenih i radoznalih ljudi željnih dokazivanja. Bunt i sl, sve mi je to daleko od dovoljno jakog objašnjenja, za nešto što je zapravo, izuzetno dobro organizovano, iztaktizirano, i očigledno tehnički dobro potkovano. Ne, apsolutno mi je neverovatno da to ljudi rade spontano iz nekih svojih pobuda, samoorganizovano. Jednostavno, PREVIŠE je para u igri. JA nisam sklon teorijama zavere i ne vidim u svemu neku tajnu, ali razum mi govori da se ništa na ovom svetu ne radi za dž, a naročito ne TOLIKO zahtevne akcije (sami pišu ponekad koliko im je working hours trebalo), sa TOLIKO velikim posledicama po celu industriju, i korisnika i proizvođača softwarea.
Moguće je da je to 80tih bilo tako dok su dokoni klinci frustrirani ovim ili onim ili jednostavno napaljeni, rušili tadašnje zaštite, ali onda je neko uvideo da u tome ima i politike i industrijskog odmeravanja snaga i čega sve ne. Sad, kažem, ko, kako i zašto, ne bi imao hrabrosti javno pretpostavljati, ali meni eto, na keca, to smrdi čak i na neke obaveštajne strukture blokovskih sila i sl. Uostalom, koja je extenzija glavnog torrent sajta za razbijeni software? I nemoguće da ih niko godinama nije ni pokušao ugasiti..
Arthur is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules