|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Vidim da je ?ivahna ova tema, pa eto i da ja malo poka?em ?to trenutno radim!
Taman sam u poslu, nisu jo? gotovi. Frame od letvi 3.8 x 1.8, unutra je rockwool steprock-c (gustoča 120) debljine 3cm, otraga ga tapeciram s tz. ?uticom - jeftinim poroznim platnom, a s prednje će strane biti mikrofibra. Na dva aposorbera se vide kockasti izrezi gdje će biti montirana rasvjeta. Postavit ću ih na bočne zidove na dnu re?ije (duboka je 5.6m pa malo da popravim slu?anje tamo) i to na distanci par centimetara od zida. Moram jo? proračunat koja će biti distanca da pogodim taman za dimenziju ?irine sobe. To ću kad izračunat kad ih tapeciram do kraja... ![]()
![]() |
#42 |
Senior Member
|
![]()
Svaka čast, super igledaju!
Kako si radio ove spojeve drveta pod uglom koji nije 90 stepeni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() P.S. Da ni Vlado imao svoje prste u ovim ramima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Moderator
|
![]()
Shot ... super izgledaju!!!
![]() Quote:
mada slike nisu bas toliko jasne u detaljima pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#45 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Samo šarafi i rezanje letvi pod kutevima.
Čak nisam nikakve stege koristio. Samonarezni šarafi direkt u letvu (prije toga tanjim svrdlom jer šaraf trga jelove letve!) Danas sam ih dovršio i montirao u režiju. Izgledaju fantastično. Crvena mikrofibra s prednje strane, ugrađena rasvjeta - ma totalni sex! Nakon što sam ih montirao sam ko kreten pola sata hodao po režiji simo-tamo i slušao. Čini mi se da sam uspio jako dobro izravnat slušanje. Baš dobro zvuči. Totalno se fokusirao zvuk. Montirao sam ih na dno režije jer je tamo uvijek bilo problema. Napomena je da već imam u režiji sve zidove od knaufa, odvojene od poda i hermetički zatvorene a iza njih je 15 cm mineralne vune. I prije je dosta dobro zvučalo u donjem području ali su se ipak osjetili pikovi i dipovi od stojnih valova. Sad mi se čini da toga više nema, ili je barem ubijeno do te mjere da ne predstavlja problem. Glupo mi je sad govoriti kako zvuči. Čini se dobro. Al tek za par mjeseci ću sa sigurnošču reći jel dovoljno ovo ili idem u još pothvata. Za sada još samo moram napraviti dva mala ovakva (60x30) da objesim u mix poziciji na 90 stupnjeva na rub zida i stropa pod 45 stupnjeva. Al to će pljuga jednostavno za napraviti. Ma ustvari ni ovi nisu bili problem napravit al oduzelo mi vremena dva dana... odreži-provjeri-pobrusi-provjeri-probuši-provjeri-promjeni svrdlo-probuši-provjeri-provjeri-provjeri...
![]() |
#46 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi p.s. ne trebaju stege ako koristis srafove.. oni su stege
![]() |
![]() |
#47 |
Member
|
![]()
Bok, super izgleda apsorber. Imam jedno pitanje pa ce mi biti drago ako mi mozes dati odgovor.
Koju vunu s stavljao u apsorbere no jedno puno bitnije pitanje je : Kad si stavio vunu u okvir da li si cime zastitio vunu tj stavio nesto preko nje prije stavljanja tkanine koja se vidi ili je samo ta tkanina preko vune? I sto je sa zadnje strane koja ide prema zidu. Hvala ti unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Member
|
![]()
Jel imaju efekta ovi apsorberi na stalcima? Ja sam razmi?ljao tako ne?to napraviti za snimanje u obliku harmonike, pa kad se ne?to snima, bacim pjevača/gitaristu i mikrofon unutar tog dijela pa nek pjeva/svira. Po?to ne ?elim cijelu sobu natrpat apsorberima itd zbog toga ?to u njoj spavam, ?ivim, učim i ostalo. I daj mi reci koliki je bio tro?ak za ove sa stalcima?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
Detaljno sam prelistao temu, vise puta, ali mi je potrebna pomoc oko nekih detalja... Odlucio sam da napravim 4 panela, dva dimenzija 100x50 i dva 50x50. Unutra ce ici 2x2cm azmafona, a sa prednje strane neki materijal. Izmedju azmafona i materijala ce biti prazan prostor oko 5-6cm (sve ukupna debljina da bude max 10cm)... Molim Vas za savet: - Sta iskoristiti da se zatvori zadnja strana apsorbera, opet neki materijal ili lesonit (kapiram da ako je lesonit onda je sve jedno da li su do zida ili ne, tvrda je podloga). Kakvi ce biti efekti u jednom i u drugom slucaju (vidim da su ovde ljudi radili i jednu i drugu varijantu)? - Koliko je potrebno da se min/max odmaknu apsorberi od zida? Hvala unapred! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Junior Member
|
![]()
Nije valjda tema potpuno zamrla
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY paneli | RokStudio | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 27-12-2009 10:16 AM |
Apsorpcioni materijali | Davor(Senn) | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-01-2009 01:01 AM |