|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
ništa ja tebe ne razumem. Pa te grupe i razbijaju softwere?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kako me ne razumes, pa nije mi jasno koju korist ili kako ostvaruju profit te grupe koje se time bave.Nedelju dana pisu npr. crack za neki program i eto tog programa sutra na netu gde ga svi mozemo skinuti za dz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
pa oni pišu da bi on mogo biti free, a sa druge strane, neko ih sigurno finansira, i slično. Ja kontam da je pola te ekipe iz Rusije. NEMA ŠANSE da oni to rade samo dobrovoljno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
E tu je srz ove moje teme, zasto bi ih neko finansirao kada se ti programi odmah nadju na netu i svima su dostupni za dzabe???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mozda tu ima bunta, nezadovoljstva, dokazivanja, procenjivanja sopstvenih sposobnosti, igranje igre sa onima sto zasticuju programe s druge strane, zelje za (pustom) slavom, ali finansijske koristi i dalje mislim da nema. Takodje ne razumem ovakvo pitanje na Forumu gde se najveca vecina ljudi i dalje trudi i smara sa kojekakvim zackoljicama audio produkcije nadugacko i nasiroko bez preteranih ocekivanja o finansijskoj dobiti.... jos je gore na diy forumima.... Znaci... u razvijenim zemljama, postoje i hobiji, pored redovnog posla... imaju ljudi vremena za to... dok u nerazvijenim, ljudi mozda teze to mogu da shvate, jer su i hobi (ako ga je bilo) i posao ponudili za resavanje pukog prezivljavanja.... svejedno im je. S obzirom na letargiju i nezainteresovanost ljudi koji zasticuju programe, ocekujem da je najcesce "razbijanje" rutinski i serijski posao... kazem... najcesce... mada verovatno ima i "koski"... koje su opet retke jer trebaju puno da se plate. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
ma to su sve mrmoti sa debelim naocarima i bubuljicama, koji sede kuci non stop i dzaraju ! Mislim da im je to samo neka vrsta izazova...
Svojevremeno su iLok people rekli "da sad imaju mega zastitu, i da je nikada nece skinuti"...i onda su se momci naljutili....dzarali, chmarali i posle 2 godine - provalili. (i onda su zavili u crno sve, onomad...) waves su u totalnoj panici, jer su izgubili mnogo,mbogo para zbog toga...sad nude njihove pakete software-a i sa po 60% popusta !! (sto je bilo nezamisivo za njih, jevreje..da toliko skinu cenu...) a ima mnogo dokonih ljudi na ovom svetu, koji su ljuti na nekoga (buntovnici bez razloga) i to im dodje kao neka pobuna protiv kapitalizma ili sta vec..?
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
vrlo je bilo zanimljivo da se provali kada neki ozbiljni hakeri u istoriji u stvari nisu uopste bili (uvek) klinci... sto je i za ocekivati... za takva znanja treba ozbiljna kilometraza u (masinskom) programiranju, i poznavanju platforme, osim talenta... a talenat nema veze sa kratkovidoscu i pubertetskim problemima... Motivacija je mnogo bitnija stavka od toga kako oni konkretno izgledaju... to tek moze biti svakojako... ali pare zasigurno nisu. Evo nekih (ozbiljnih) sa wikipedije:
pozdrav bogi p.s. Procesor takodje igra ulogu, dok je bio na PPC, MAC je slabo ko dirao... od kada su se smestili na Intel... iskusan i uigran kadar vec postoji...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-12-2010 at 08:19 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
meni je prilično nezamislio da toliki finansijski gubitak jednoj firmi izaziva grupa zainaćenih i radoznalih ljudi željnih dokazivanja. Bunt i sl, sve mi je to daleko od dovoljno jakog objašnjenja, za nešto što je zapravo, izuzetno dobro organizovano, iztaktizirano, i očigledno tehnički dobro potkovano. Ne, apsolutno mi je neverovatno da to ljudi rade spontano iz nekih svojih pobuda, samoorganizovano. Jednostavno, PREVIŠE je para u igri. JA nisam sklon teorijama zavere i ne vidim u svemu neku tajnu, ali razum mi govori da se ništa na ovom svetu ne radi za dž, a naročito ne TOLIKO zahtevne akcije (sami pišu ponekad koliko im je working hours trebalo), sa TOLIKO velikim posledicama po celu industriju, i korisnika i proizvođača softwarea.
Moguće je da je to 80tih bilo tako dok su dokoni klinci frustrirani ovim ili onim ili jednostavno napaljeni, rušili tadašnje zaštite, ali onda je neko uvideo da u tome ima i politike i industrijskog odmeravanja snaga i čega sve ne. Sad, kažem, ko, kako i zašto, ne bi imao hrabrosti javno pretpostavljati, ali meni eto, na keca, to smrdi čak i na neke obaveštajne strukture blokovskih sila i sl. Uostalom, koja je extenzija glavnog torrent sajta za razbijeni software? I nemoguće da ih niko godinama nije ni pokušao ugasiti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koja je ovo stvar? | SumAnuT | Razno | 5 | 14-05-2009 12:42 AM |
Koja je ovo sprava? | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 29-08-2007 11:02 PM |
Koja mixeta???? | jammer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 13-03-2007 05:42 PM |