Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2010, 12:12 AM   #11
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: Kupovina preko ebay-a?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Cekaj, imate nekoga u Bosni, ili npr napises adresu Kraljevo - Bosna, pa stize tebi?
stize direktno tebi .. u adresi postoji i prazno country .. uspises Serbia SCG .. jedino sto na kraju stoji HR .. ali mislim da je mala sansa da se neko zajebe i posalje u HR a jasno sve pise prethodno ..
Old 04-12-2010, 09:21 AM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by vly View Post
Vidis,ovaj sto me zajebao, je potpuno odgovarao opisu "pouzdanog prodavca" koji si dao,ali se ispostavilo da mi je prodao fake tj. neispravnu vintage spravu punu novih delova koji direktno uticu na zvuk ( sto takodje nije naveo ni u opisu ni u prepisci) ali u kucistu originalne sprave,sto je za eBay bilo dovoljno da se povuce iz celog slucaja koji sam pokrenuo povodom toga...

Pare su otisle njemu urkos mojoj prijavi da sam dobio spravu koja ne odgovara opisu...

Nisam imao vise vremena da se drkam sa sitnim prevarantom a ni sa eBay,pa sam produzio dalje...

ps

u nekim trgovinama koje da ne bih bio prevaren nisam hteo da realizujem, bar njih 15 mi je nudilo da uplatim pare direktno na njihove racune sa raznoraznim pricama zasto...a uklapali su se takdje u opis "pouzdanog prodavca"...

nije mi cilj da tvoj savet izrelativizujem,vec da skrenem paznju na to, da izgleda da na eBay ima raznih nacina da se dodje do 10-15 pozitivnih feedbacka.
ne kazem da su svi posteni....nasuprot. N eBy se skupljaju oni najgori koji cekju da neko mnogo obori cenu, da kupe i preprodaju..ili ti ubijaju cenu nevidjeno, itd....
U principu - najbolje ga je zaobici ako mozes. To za feedback - najbolje je ako ima vise od 50 ili 100 transakcija (ima puno radnji koje rade preko eBaya),..

Da li si citao komentare koje ljudi postave u feeback sekciji? Tu moze iz jednog ili dva komentara da se nauci / otkrije mnogo...vidis sta je prodao, itd...ako je napravio te komentare nedostupnim, odmah - oprez! itd...

ima ih raznih....nije samo ebay...ljudi i na obicnim oglasima prodaju sarenu lazu!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2010, 03:46 AM   #13
shone48
Junior Member

Ljudi,hvala vam puno,mnogo ste mi pomogli. Ako budem dalje imao neka potpitanja u vezi ovoga ili neceg slicnog javljam se ovamo
Pozdravljam vas !!!
shone48 is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2010, 04:14 PM   #14
okavipra
Junior Member

s

Last edited by okavipra; 17-12-2010 at 04:15 PM. Reason: mistake
okavipra is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2011, 11:31 AM   #15
Seller
Member

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
stize direktno tebi .. u adresi postoji i prazno country .. uspises Serbia SCG .. jedino sto na kraju stoji HR .. ali mislim da je mala sansa da se neko zajebe i posalje u HR a jasno sve pise prethodno ..
Ja sam zadnje dve godine kupovao preko eBay bez problema, (sa svojom adresom ispod koje sam dodao "Bosnia and Herzegovina", a kao primarnu shipping adresu sam stavio svoju pravu adresu), medjutim prilikom zadnje kupovine, eBay mi ne da da udjem na paypal account (kada kliknem na "pay now", a zatim "continue with PayPal" , dobijem poruku "Sorry, we could not complete your request at this time".

Zna li neko sta se desava? Da li su provalili ovu nasu foru, ili je nesto drugo u pitanju?
Seller is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 09:24 PM   #16
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

`bes zemlju koja Bosne nema!!!

Ja ne znam da li moze biti u pitanju onaj broj koji PayPal salje na tvoj racun koji provjeris u banci i ukucas kad se registrujes!
Cini mi se da taj broj istekne nakon nekog vremena!
Provjeri!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Last edited by Ngino; 04-08-2011 at 09:30 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2011, 10:14 PM   #17
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by Seller View Post
Ja sam zadnje dve godine kupovao preko eBay bez problema, (sa svojom adresom ispod koje sam dodao "Bosnia and Herzegovina", a kao primarnu shipping adresu sam stavio svoju pravu adresu), medjutim prilikom zadnje kupovine, eBay mi ne da da udjem na paypal account (kada kliknem na "pay now", a zatim "continue with PayPal" , dobijem poruku "Sorry, we could not complete your request at this time".

Zna li neko sta se desava? Da li su provalili ovu nasu foru, ili je nesto drugo u pitanju?
Samo promeni na eBayu da ti bude identicna adresa kao na Paypalu i radice.
Old 06-08-2011, 01:50 PM   #18
Seller
Member

Quote:
Originally Posted by puRe View Post
Samo promeni na eBayu da ti bude identicna adresa kao na Paypalu i radice.

TO JE TO!!! Promenio sam Registration address (u "My Account" - "eBay addresses") tako da bude ista kao u PayPal ("reg. address") i uspeo sam da izvrsim uplatu bez problema. Za svaki slucaj, kontaktirao sam naknadno prodavca i rekao mu da kao shipping address stavi moju pravu adresu (bez "Bosnia and herzzegovina")

puRe, hvala VELIKO na pomoci
Seller is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 06:55 PM   #19
Haxli
Pro Member

mali off topik... al ide na rachun priche...

Hilarious eBay Strike Back!
http://www.youtube.com/watch?v=1raqBWV9Jcw
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2011, 08:08 PM   #20
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Ja sam jucer narucio kod 5 razlicitih sellera razlicite foto opreme. Da vidimo sto kaze nasa carina.

Btw naplatili mi cca 140 kn carine i poreza za dvije maijce iz USA. Bezveze. Nisam mislio da bi gnjavili za tako malu vrijednost...
Tomislav is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules