|
|||||||
| Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Uglavnom se igram sa Allen&Heath GL2400/24. Nista posebno, ali nekada korisno. Doduse u eri digitalije, sve manje i manje.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
trenutno tascam m3700.... primena, isto kao Arthur.... voli crvenu zonu
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Ja sam na D&R Orionu 32 channel i 24 kanalnim SSL konvertorom, za sada samo jedna pesma mixana, uglavnom i tu ima ogranicenja definitivno jer uvek nedostaje opreme dodatne kompresora ili sta vec, plan je da nekoliko bitnih kanala radim na stolu, a ostalo da budu subgrupe, jer imam dobrih hardverskih reverba koje zelim da koristim. POslednjih dana se palim na neki 24 kanalani magnetofon, ali to oprezno radim inace dolazim pod udar kritike ovih digitalista
. Da ne bude zabune koristim digitaliju maximalno ali..............
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
Crane song Spider & Egret, summing im je spojen tako da funkcionira kao 16ch konzola....integririrani AD/DA konvertori....solo/mute..level...pan..jedan aux send..."tape" simulacija na Spideru..."Color" na Egretu....sve spojeno na patchbay....
![]() Workflow i način rada sa tim "combom" je za mene genialan....nikad nisam bio sretniji do sada, i nikad nisam br?e do?ao do rezultata. A način na koji radim sam objasnio tu: http://www.rumski.com/forum/showthre...t=35382&page=3 Pozdrav, G
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Moderator
|
Quote:
Bravo! ![]() ...pa, javi ako bude prinova! Kaze jedna stara: Nema "safta" bez Soundcraft-a...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 20-11-2010 at 07:30 PM. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Da da zato je moj prvi izbor bio Soundcraft 2400 ali me ubedise da je to jako staro, da se tesko rekapira i tome slicno
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Studer 169 mali, ali nezgodan igrach
Kompletno sredjen,rakapiran i modifikovan u smislu individualnih izlaza po kanalu i to post fader/post eq opcija (ima opcijai pre fader bez eq individual ali meni ovako radi posao)... 10 kanala u 2, svaki kanal ima fenomenalan mic preamp/ line ulaz,opasan EQ jako muzikalan, kompresor/limiter na masteru,veoma upotrebljiv i prijatnog efekta ako se umereno gazi po njemu... Studer koristim manje vise u svakoj fazi rada,od usnimavanja do sabiranja koje je jaako dobro a i u miksu kad god radim nesto sto nije danas za juce,njegovi eq divno leze u miksu i ima onaj trenutak da kad i nesto samo propustim kroz njega to dobije neku definiciju,ili boju,ne znam jednostavno bude mi lepse... Polako mi postaje my favorite one u studiju. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
MCI Master
|
Quote:
evo i moje:
Last edited by roginator; 22-11-2010 at 12:14 AM. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Posjedujem Soundcraft S-1600 (mladji brat od serije 2400) iz 1986 g. Ima 24 ulaza, 16 povrata i 8 grupa sa ugradjenim patch poljem. Predivan eq, analogne vu metre... sve u svemu lijepi komad namjestaja
. U zadnje vrijeme ne radim miks OTB, (iz razloga koje je naveo Shot), osim ako nemam bend ili vecu grupu ljudi u studiu i kad je zivi bubanj u pitanju. Nekad imam problem tog prokletog ground loop-a, ali to se nekim cudom dogadja samo ponekad .
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
Pozz svima.. nova sam ovde, i iskreno.. ne znam mnogo o miksetama... ali interesuje me, i polako ucim
![]() ahm.. verovatno ce vam moje pitanje biti smesno, ili cak mozda i glupo... ali, trebala bi mi pomoc... i da... shvatam da sam promasila temu, ali ne znam gde da postavim ovo xD Imam za domaci da napisem nesto o miksetama za ozvucavanje? Da li mi neko moze malo blize reci nesto o njima? Da li imaju neke posebne opcije, mogucnosti pa su zato -za ozvucavanje-..? U cemu se razlikuju od studijskih mikseta? Koliko i kakve ulaze imaju? Koliko izlaza? Da li imaju sve one eq, aux sekcije? Mozda su malo glupa pitanja.. izvinjavam se... ali se stvarno nadam da ce se naci neko ko ce mi pomoci ![]() Da li mogu na nekoj net stranici da procitam nesto vise o njima? Ako da.. na kojoj?
Last edited by Mrs. Lautner; 07-12-2010 at 09:10 PM. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|