|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kad se setim tog vremena, dra?e mi je bilo da radim na osmokanalnom Tascamu 38 i osmokanalnom Otariju (oba na pola inča) nego na tim ?esnaestokanalnim kasetofonima koji se brzo vrte. Sjebane trake na kojima su prvi i poslednji kanal po pravilu neupotrebljivi, či?ćenje glava, ?telovanje koznakavim test trakama... brrr... a opet bih rado pro?ao kroz sve to ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Ampex 440 1/4" i 1/2"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Imam i ja Tascama 40 1/2 incha ali je na ?alost van funkcije, a tako će i ostat jo? jako dugo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Mogu i ja malo da se hvalim...
Studer C37 (1/4 ") - dva komada. ![]() Jedan "full mint condition", drugi samo PB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Mrzim te... A jel ih koristis/koristio za ovo sto si skoro radio? Kad ih uopste koristis?
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-11-2010 at 02:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Salu na stranu, ovaj sa obe glave (rec i repro) koristim UVEK da izbacim jednu verziju miksa... Paralelno snimam miks na Studera, MasterLink i u Logic - posle toga odaberem u kojoj opciji je snimak najvise profitirao. Nekad eksperimentisem, pa saberem grupe (stemove) koje posle vratim u Logic - desi se da lakse "sednu" u miks, oslobodi me radikalnih manevara na EQ-u. Par puta mi je dobro zazvucalo kada sam na traku snimio miks bubnja (leepo saturisanog), a onda to iskoristio za paralelnu kompresiju... Ovaj drugi (repro head only) koristim retko, mozda dva puta godisnje dobijem materijal za mastering na traci 1/4" - onda je on "special task" uredjaj... @Bitch: Naleteo sam na http://www.atrtape.com/index.htm koje mi lepo sviraju, a nisu skupe... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MCI Master
|
![]()
A80 i C37 ..rulez
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MCI Master
|
![]()
A 80 ..RASTUREN !!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by roginator; 23-11-2010 at 11:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najjači svjetski studiji! | balthazaar | Razno | 21 | 15-09-2006 01:15 AM |