|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo malo pre preslu?ah ovaj drevni hit,koji već i vrapci znaju,prosto ne mogu da verujem koliko je savr?en,da su ga prihvatili svi pa čak i oni koji nemaju nikakvih dodornih tačaka sa rock'n'rolom.Čini mi se da nam je svima ovaj rif od kolevke bio u glavama, ali da ga je Riči Blekmur prvi dekodirao,da li namerno ili slučajno.Otključao nam je onaj deo mozga koji su nam vanzemljaci zaključali,
![]() Skontao sam da su najbolje stvari one koje mi se čine da sam ih pre već negde čuo,npr. kada sam prvi put čuo satrijanijev instrumental ''Crushing day'' mogao sam da predvidim svaki sledeći ton u glavnoj melodiji kao da sam je već negde čuo,a nisam je čuo nikada pre? ![]() Da li jo? neko ima ovaj osećaj ili sam samo ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Uh, stalno matori...
Necu da embedujem, neka bude iznenadjenje: 1. http://www.youtube.com/watch?v=A5uWf...eature=related 2. http://www.youtube.com/watch?v=Ad2EPO_y0ps 3. http://www.youtube.com/watch?v=i-WD0QFnZM4 Jel treba dalje? ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 05-11-2010 at 09:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam,meni je od detinjstva bio zanimljiviji rif iz Burn.Stvar ukusa...
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
the forgotten pt-2 sam zaboravio jesi pročitao ?ta pi?e u komentarima:''Vai na ovom času nije bio'',ovo direktno za srce ujeda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
SmokeOTW je na prva 4 tona blues ljestvice koja se koristila desteljecima prije u nebrojenim pjesmama...3 od 4 tona su iz pentatonicke ljestvice koja se koristi stoljecima (Kelti, Kina, Mongolija itd.)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
To i ja ka?em,nema potrebe za brdom tonova,dovoljno je 3-4, samo ih treba staviti na pravo mesto.Da se razumemo meni se ''smoke on the water'' odavno smučio,otprilike kao kad uđe? u prodavnicu muzičke opreme ,a tamo pi?e zabranjeno svirati''Starway to heaven''.Pre neki dan sam sedeo i na radiju je nai?la dotična pesma pa sam se duboko zamislio nad njom.Dj me Ba? pogodio.?to bi rek'o Laki iz maratonaca:''Ljudi pa to i nije tako lo?e''.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sto se tice Smoke on the Water,mislim i da je proglasen kao No1 svih vremena u mnogim anketama publike i kriticara a prestizna Londoska skola "Tech Music" je napravila ovu listu ... Smoke On The Water - Deep Purple Smells Like Teen Spirit - Nirvana Walk This Way - Aerosmith Purple Haze - Jimi Hendrix Sweet Child O Mine - Guns N Roses Paradise City - Guns N Roses Ace Of Spades - Motorhead Enter Sandman - Metallica Under The Bridge - Red Hot Chilli Peppers Welcome To The Jungle - Guns N' Roses Run To The Hills - Iron Maiden Walk - Pantera Johnny Be Goode - Chuck Berry Back In Black - AC/DC Immigrant Song - Led Zeppelin Wake Up - Rage Against The Machine Highway to Hell - AC/DC My Generation - The Who 7 Nation Army - The White Stripes Born To Be Wild - Steppenwolf Give It Away - Red Hot Chilli Peppers Paranoid - Black Sabbath Voodoo Chile (Slight Return) - Jimi Hendrix Eye Of The Tiger - Survivor Money For Nothing - Dire Straits Sto mislite? P.S.Meni je i ovo teska zaraza od rifa (stvar je legendarna) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Sta mislim!?Pa gde je bre BURN?
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Water | RadoslavZ | Promocija radova | 5 | 20-07-2010 12:28 PM |
Moja inspiracija ... | Nele | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 9 | 23-03-2010 01:41 PM |
ALEX SMOKE interview... | DADDY Z | Produkcija Elektronske Muzike | 4 | 06-07-2007 06:53 PM |
Vangelis i filozofija zivota... | Moritz | Razno | 11 | 27-04-2007 08:59 AM |
Ti si moja snaga | moytsa | Promocija radova | 10 | 22-10-2005 07:10 PM |