|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Superoperater
|
![]()
Da, touch sensitive automatski odabere pipnuti kanal. Poludim kad vrtim neki parametar, a drugom rukom se mahinalno uhvatim za regler i odjednom vrtim isti efekat za neki deseti kanal
![]() Ja sam vec pisao da do pre neki dan nismo imali vise od 3 mikrofona i 2 bubice i tako radili dobrih 10god., a sada - 20 AKG + Rode Lavalier bubica i 10 AKG wireless sr450 mikrofona... Ipak to rezira gosn. Bradic - ministar kulture, pa odjednom sve moze, svega ima... I ovde smo (u pozoristu) u fazonu - bolje da nema, jer oni kad vide da imas nesto malo sa strane, odmah misle da mozes cuda nevidjena sa time da izvodis ! Uglavnom, kod nas se radi tako sto imas tekst pred sobom, pa vozi - malo je odstupanja od rezije, pa je ideja da se sve nasnima kao snapshot na mikseru i da se tokom predstave vozi na dugmice. Jos traju glumacke probe, pa ne mogu da odredim da li ce tako moci, ili ce ipak i ovde morati sve pesice.
![]() |
#52 |
Member
|
![]()
[quote=psionic;286848
Uglavnom, kod nas se radi tako sto imas tekst pred sobom, pa vozi - malo je odstupanja od rezije, pa je ideja da se sve nasnima kao snapshot na mikseru i da se tokom predstave vozi na dugmice. Jos traju glumacke probe, pa ne mogu da odredim da li ce tako moci, ili ce ipak i ovde morati sve pesice.[/quote] Sto se tice snapshota na tascamu ici ce to.Lijevo od displeja imas one dugmice sa kojima mozes drito prozivati snapshotove bez odlaska u meni.ime snapshota ti se ispise u vrhu displeja doduse malo je sitno,al` k`o sto rekoh ljudima je tesko udovoljiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Superoperater
|
![]()
Evo mene ponovo sa Tascamom... Snimili smo scene i to sve lepo radi - ima cak i crossfade za snapshotove - lepo, ali ono sto mi ne ide u glavu, jel moguce da nema zasebnog EQa ni na BUSevima ni na AUXima ? Samo za kanal imam EQ... Ako hocu npr da 5 mikrofona posaljem na bus 1 i na bus 1 stavim eq, to ne mogu ? Jel ja nesto ne radim dobro ili tako to radi ?
![]() |
#54 |
Member
|
![]()
Glede eq-a za busseve i auxe.Nema ih.Ono sto mozes uraditi jeste da ?ibnes taj buss ili aux nazad na kanal pa da na taj nacin radis eq.Znam ,znam guerilla zvuk al et` to se tako radi u ovim nasim pasivnim krajevima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ne ide mi u glavu da nema EQ na bus kanalima. Do duse, ima dinamiku... Moram samo da dodam da ovaj nacin rada sa snapshotovima zavrsava posao 100% ! Jako sam srecan sto ne moram rucno da zongliram ![]() pozz
![]() |
![]() |
#56 | |
Member
|
![]() Quote:
Otvarali smo za njih 10 koncerata. u poslednje vreme sve cesce nailazim na Digico sd8. Super sljaka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Member
|
![]()
Veceras sam probao Yamahu PM5D-RH i to je to...Nema bolje nema lepse...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Member
|
![]()
Obozavam digitalne miksere zbog preglednosti i mogucnosti memorisanja vise scena. Uglavnom radim sa Yamahama ali mi nisu strani ni ostali proizvodjaci.
Po meni, najveca mana je osetljivost na nestabilni napon mreze i relativno dug restart. Za bitnije koncerte obavezno predvideti nezavisno napajanje.
![]() |
#59 |
Junior Member
|
![]()
U ovoj godini niko ni?ta ne pi?e o digitalnim mixerima, izgleda svi se vratili na analogiju...
![]() Elem, kao bend imamo Yamahu 03D, za na?e potrebe odlična sprava ali đavo ne da mira. Kolega mi je preporučio http://www.viscount.it/eng/products....D0000393C807AC pa me zanima da li neko od Vas je imao priliku da vidi o čemu se to radi, jer ja iskreno nisam ni čuo do skoro za ovaj produkt, a koristio bih ga za neke manje svirke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Moderator
|
![]()
Kakvo loodilo!!!
Nema safta bez soundcrafta! ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 24-05-2011 at 11:46 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|