Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2010, 05:26 PM   #51
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Volite li digitalce?

Da, touch sensitive automatski odabere pipnuti kanal. Poludim kad vrtim neki parametar, a drugom rukom se mahinalno uhvatim za regler i odjednom vrtim isti efekat za neki deseti kanal Kapiram da kada se izvezba neko, to moze biti korisno, ali ne znam, ja sam vise za "old school" pristup...

Ja sam vec pisao da do pre neki dan nismo imali vise od 3 mikrofona i 2 bubice i tako radili dobrih 10god., a sada - 20 AKG + Rode Lavalier bubica i 10 AKG wireless sr450 mikrofona... Ipak to rezira gosn. Bradic - ministar kulture, pa odjednom sve moze, svega ima...

I ovde smo (u pozoristu) u fazonu - bolje da nema, jer oni kad vide da imas nesto malo sa strane, odmah misle da mozes cuda nevidjena sa time da izvodis !

Uglavnom, kod nas se radi tako sto imas tekst pred sobom, pa vozi - malo je odstupanja od rezije, pa je ideja da se sve nasnima kao snapshot na mikseru i da se tokom predstave vozi na dugmice. Jos traju glumacke probe, pa ne mogu da odredim da li ce tako moci, ili ce ipak i ovde morati sve pesice.
Old 12-09-2010, 03:19 PM   #52
blags
Member

[quote=psionic;286848
Uglavnom, kod nas se radi tako sto imas tekst pred sobom, pa vozi - malo je odstupanja od rezije, pa je ideja da se sve nasnima kao snapshot na mikseru i da se tokom predstave vozi na dugmice. Jos traju glumacke probe, pa ne mogu da odredim da li ce tako moci, ili ce ipak i ovde morati sve pesice.[/quote]

Sto se tice snapshota na tascamu ici ce to.Lijevo od displeja imas one dugmice sa kojima mozes drito prozivati snapshotove bez odlaska u meni.ime snapshota ti se ispise u vrhu displeja doduse malo je sitno,al` k`o sto rekoh ljudima je tesko udovoljiti.
blags is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2010, 05:21 PM   #53
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Evo mene ponovo sa Tascamom... Snimili smo scene i to sve lepo radi - ima cak i crossfade za snapshotove - lepo, ali ono sto mi ne ide u glavu, jel moguce da nema zasebnog EQa ni na BUSevima ni na AUXima ? Samo za kanal imam EQ... Ako hocu npr da 5 mikrofona posaljem na bus 1 i na bus 1 stavim eq, to ne mogu ? Jel ja nesto ne radim dobro ili tako to radi ?
Old 11-10-2010, 09:39 PM   #54
blags
Member

Glede eq-a za busseve i auxe.Nema ih.Ono sto mozes uraditi jeste da ?ibnes taj buss ili aux nazad na kanal pa da na taj nacin radis eq.Znam ,znam guerilla zvuk al et` to se tako radi u ovim nasim pasivnim krajevima
blags is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2010, 05:48 AM   #55
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by blags View Post
Glede eq-a za busseve i auxe.Nema ih.Ono sto mozes uraditi jeste da šibnes taj buss ili aux nazad na kanal pa da na taj nacin radis eq.Znam ,znam guerilla zvuk al et` to se tako radi u ovim nasim pasivnim krajevima
Uh, toga sam se i plasio. Kako sam zauzeo 23 od 24 kanala (sa sve digitalijama), to necu tako moci da izvedem. Problem je sto imam oko 90 scena i ne bih da u svaku posebno ulazim i menjam EQ postavke za neku grupu mikrofona. Znam da ima ona opcija da ne poziva iz memorije routovanje, postavku efekata i ostalo (sta god to bilo), ali nema da mu zabranim da u sceni ostavi EQ koji sam ja namestio, vec ga pozove sa sve scenom (snapshotom)... Ja sam mislio da te mikrofone bacim na neki BUS pa da se tu namestam... Ali nece tako moci.

Ne ide mi u glavu da nema EQ na bus kanalima. Do duse, ima dinamiku...

Moram samo da dodam da ovaj nacin rada sa snapshotovima zavrsava posao 100% ! Jako sam srecan sto ne moram rucno da zongliram
pozz
Old 15-10-2010, 12:45 AM   #56
Kal-el
Member

Kal-el's Avatar

Quote:
Originally Posted by Edi Prog View Post
Da, stvarno odlično da je dodan taj dio forumu. I super je da ima ovdje ljudi dosta visokog profila.
Di ste probali Midasa?
Na midasu sam radio dok sam bio na turniji sa KOL.
Otvarali smo za njih 10 koncerata.

u poslednje vreme sve cesce nailazim na Digico sd8. Super sljaka.
Kal-el is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2010, 09:02 PM   #57
SBaudio
Member

SBaudio's Avatar

Veceras sam probao Yamahu PM5D-RH i to je to...Nema bolje nema lepse...

SBaudio is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2010, 02:39 AM   #58
Boki_R
Member

Boki_R's Avatar

Obozavam digitalne miksere zbog preglednosti i mogucnosti memorisanja vise scena. Uglavnom radim sa Yamahama ali mi nisu strani ni ostali proizvodjaci.
Po meni, najveca mana je osetljivost na nestabilni napon mreze i relativno dug restart. Za bitnije koncerte obavezno predvideti nezavisno napajanje.

Boki_R is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2011, 08:22 PM   #59
Burli
Junior Member

U ovoj godini niko ni?ta ne pi?e o digitalnim mixerima, izgleda svi se vratili na analogiju...

Elem, kao bend imamo Yamahu 03D, za na?e potrebe odlična sprava ali đavo ne da mira.
Kolega mi je preporučio http://www.viscount.it/eng/products....D0000393C807AC pa me zanima da li neko od Vas je imao priliku da vidi o čemu se to radi, jer ja iskreno nisam ni čuo do skoro za ovaj produkt, a koristio bih ga za neke manje svirke?
Burli is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2011, 09:27 AM   #60
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Kakvo loodilo!!!

Nema safta bez soundcrafta!

Last edited by Bockie; 24-05-2011 at 11:46 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules