|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
samo do 17k posle toga mora da se pojaca nenormalno al to ne racunamo hehehe
pa dobro moze to i gore.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sa 17, pa čak i sa 21-22 godine još uvek čuješ svašta, ali nemaš pojma šta da radiš sa tim. I važno je da tada počneš da organizuješ frekvencije, pošto ćeš sa >30 taj posao ionako raditi više na osnovu iskustva nego na osnovu realnog sluha. Ako počneš da sistematizuješ ono što čuješ tek kad ti je sluh već debelo na silaznoj putanji... jbg. Fiziologija i starenje su neumoljive stvari. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 13-10-2010 at 12:30 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
18 jos cujem nekako na sluje, ali dalje je sve mrtvo ..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Superoperater
|
![]()
Ja kao cujem na 20khz a imam 32 godine... A imam geneleke koji lepo sviraju visoke... Mozda bi na Adamima bilo i bolje!
Ovo je totalno neupotrebljivo jer kao prvo, kakve zvucnike/slusalice koristite, koji audio interfejs, na kom samplerateu... Ucinite sebi uslugu i zaobidjite ovo, jer ne daje tacnu sliku. Ako vas bash zanima, otidjite kod doktora i uradite kompletan zvucni profil vaseg sluha sa aparaturom koja je koliko-toliko kalibrisana, mada sta sa time, pa sve i da cujete na 30Khz, ako vas bog nije obdario muzikalnoscu ![]()
![]() |
#25 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Uzimajuci u obzir da sam i prije 7-8 godina cuo otprilike do 18khz, ovo je za mene povoljan rezultat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
Imam 32 godine i od toga sviram bubanj u metal i rock bendovima od svoje 13te. Ono, najče?će mi 24 sata nakon probe zuji u u?ima od dva Marshalla i Ampega za bass! A o sebi da ni ne pričam!
![]() Ali sa smije?nim slu?alicama za teleoperatere (one bijele sa mikrofonom, NAJOBIČNIJE) čujem do 19kHz. Pitam se ?ta bi čuo da pustim ovo pi?tanje kroz jednu od zajebanijih zvučnih koje imam u studiju i one samostojeće Technicse od ebanovine (pi?e da idu 32 kHz, hahahahaha, kakva la?!) koje imam za pseudo-"mastering" tj. za mirno i opu?teno slu?anje finalnog mixa u drugoj prostoriji. Btw, prije TOČNO 10 godina me proglasili nagluhim na testu za vojsku. Godinu-dvije kasnije, sluh 100/100, do 20kHz! U čemu je bio problem? BILO MI NAKUPLJENO prirodne MASNOĆE U UHU!!!! Ljudi moji, htjeli-ne htjeli, *EBE? glumce, muzičare, profesionalne sporta?e! Ovo? Pa ovo je brate booldsport! A ne Van Damme! Ovdje ti igra talent, volja, znanje, iskustvo, ulo?en trud, pare, oprema, a i, na?alost, stvarno ti svaka dlaka smeta...
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
Rekoh, 'ajde i ja da probam...
Tehnička sredstva za rad: Desktop zvučnici, verzija WW (Without Woofer ![]() - 8KHz mi je najglasnije - 10 i 12 KHz su mi gotovo istog inteziteta, ali im "registar" nije isti - 10 KHz mi je mnogo neprijatnije - 14,15 i 16 KHz - odavde sam počeo da pojačavam. Od 14KHz primetno, i po malo dodavao na 15 i 16 KHz da bi bili u istom nivou jačine - 17, 18 i 19 KHz - na istoj snazi čujem samo zujanje iste snage, sa drugačije pode?enim EQ... Ne znam kako bih se drugačije izrazio. 17 i 19 KHz lak?e registrujem od 18 KHz. Na 18 KHz moram sasvim maaalo da pojačam, ali na 19 KHz imam lufta da skinem jačinu. - 20 KHz - ovo čujem sa manje naprezanja od 18 KHz. Te?ko, ali čujem. - 21 KHz - vrlo slična situacija kao sa 18 KHz - 22 KHz - čujem, ali sa opet primetnim pojačanjem. Ovo me podseća na zujanje u tel. slu?alici kada su 2 telefona lo?e povezana preko splitera pri kori?ćenju ADSL-a E, sad ?ta se računa? Da nisam pojačavao ne bih sve čuo. Generalno, sve mi je drastično ti?e preko 17 KHz, ali mogu jo? uvek da čujem te frekvencije, iako za par meseci punim 40 godina. "Tezgarim" 15-16 godina, a u slobodno vreme volim da slu?am ti?inu. Mo?da sam sačuvao sluh, ali su mi ?ivci oti?li u ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
u shoubiznisu pored nas super nadljudi sa nadnaravnim sluhom Betoven bi umro od gladi
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
28 god, jasno cujem 20KHz i sve ispod sa znatnom razlikom u glasnoci, naravno..
21KHz i 22KHz cujem ali kao neku low buku. slusao sam na integrisanu karticu i ATH M50 slusalice. moram testirati sjutra na m-audio delta 1010, vjerujem da cu makar malo cuti 21KHz |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
17KHz cujem jednako jako kao i 10KHz, 18KHz jedva tj nikako, WinISD signal generator, Lexicon Omega i slusalice od Nokia mobilnog, verovatno ove slushke idu tesko preko 17KHz, imam JBL monitore ali to cemo sutra
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Idiota koliko voli?. | zlobisha | Razno | 11 | 13-05-2010 04:40 PM |
Koliko vrede ove gitare? | Mive | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 18-03-2010 01:24 PM |
Koliko dugo mixate? | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 86 | 23-10-2009 11:49 PM |
Koliko $ vredi RUMSKI | Dexxy | Pricaonica | 0 | 26-05-2009 12:02 AM |
Uad I Koliko Vredi | djivan | DSP forum | 10 | 24-05-2006 11:31 PM |