Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2010, 09:39 PM   #1
blags
Member

Default Re: Volite li digitalce?

Glede eq-a za busseve i auxe.Nema ih.Ono sto mozes uraditi jeste da ?ibnes taj buss ili aux nazad na kanal pa da na taj nacin radis eq.Znam ,znam guerilla zvuk al et` to se tako radi u ovim nasim pasivnim krajevima
blags is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2010, 05:48 AM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Volite li digitalce?

Quote:
Originally Posted by blags View Post
Glede eq-a za busseve i auxe.Nema ih.Ono sto mozes uraditi jeste da šibnes taj buss ili aux nazad na kanal pa da na taj nacin radis eq.Znam ,znam guerilla zvuk al et` to se tako radi u ovim nasim pasivnim krajevima
Uh, toga sam se i plasio. Kako sam zauzeo 23 od 24 kanala (sa sve digitalijama), to necu tako moci da izvedem. Problem je sto imam oko 90 scena i ne bih da u svaku posebno ulazim i menjam EQ postavke za neku grupu mikrofona. Znam da ima ona opcija da ne poziva iz memorije routovanje, postavku efekata i ostalo (sta god to bilo), ali nema da mu zabranim da u sceni ostavi EQ koji sam ja namestio, vec ga pozove sa sve scenom (snapshotom)... Ja sam mislio da te mikrofone bacim na neki BUS pa da se tu namestam... Ali nece tako moci.

Ne ide mi u glavu da nema EQ na bus kanalima. Do duse, ima dinamiku...

Moram samo da dodam da ovaj nacin rada sa snapshotovima zavrsava posao 100% ! Jako sam srecan sto ne moram rucno da zongliram
pozz

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules