|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
po meni A&H je za nekoga ko snima bendove i zive muzicare sa puno mikrofona, itd... opet, po meni, Zen je za nekoga ko prvenstveno MIKSA ITB ima neki outboard i hoce da sabere 32 izlaza uz neki outboard, ali be eq. snimanje odradjeno kroz zeljene preampe / compresore i eq i onda... Mixanje u software-u (Pro Tools, sta vec..) i provucen kroz Zen-a. meni je problem bio dok sam (puno) radio na velikom Audientu ASP8024, drzim mix na desku dok mi ga ne odobre i nemogu nista drugo da pocnem (jer su svi eq's i outboard namesteni ZA TAJ mix!) Pa jos ako traze neku promenu posle mesec dana - sranje!!! usporava work flow. Sta meni radi kod Zen-a: Mali je (moze da stoji sa strane) uvek mi je problem sweet spot sa velikim mikserom - nemogu da stavim kompjuter monitore u sredinu *nema mesta* ima inserte na svim ulazima, moze 3 para zvucnika da se okaci, 5 source monitoring, iPod ulaz (jako korisno - nema trazenja mini jack to jack adaptera, pa patch polje, pa drkanje.. a svi hoce nesto da cuju sa iPoda / iPhona), bus compressor moze da se salje na bilo koji input + ima paralel foru..itd..puno sitnih i korisnih stvari koje rack sabirnice nemaju Automatizacija me ne zanima (moving faders su extra) i samo je volume i mute (preko MDI)...sva automatizacija u PT (kod mene) sto se tice same Audient firme, u Londonu ima jako puno studija koji imaju ASP8024 i rade jako puno dobrih i poznatih projekata / bendova itd....jedan od poznatiji je Kore studio http://www.kore-studios.com/ Stephen Street (jako poznati producent) je ima 2 velika ASP8024 (jedan kao mobilni setup) a drugi u Metropolis studiju (dok ga ne zatvorise) ,,,sad je presao na Zen kad miksa kuci (sve vise, jer su budzeti otisli u k...!)
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 18-09-2010 at 12:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
HEATH - novi plug za Pro Tools HD ! | DaBear | Audio Software | 1 | 18-08-2010 12:23 AM |
allen-heath Zed R16 Firewire Mixer | MHz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 16 | 15-06-2009 01:39 PM |
Novi SSL controler / mixer !!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 24-07-2008 07:42 PM |
NOVI NEVE -GENESYS mixer | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 06-10-2007 12:38 PM |
Novi SSL mixer | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 109 | 17-10-2006 01:24 PM |