| 
	|||||||
| Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Thread Tools | Display Modes | 
| 
	 | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Superoperater 

| 

Da, touch sensitive automatski odabere pipnuti kanal. Poludim kad vrtim neki parametar, a drugom rukom se mahinalno uhvatim za regler i odjednom vrtim isti efekat za neki deseti kanal  

Ja sam vec pisao da do pre neki dan nismo imali vise od 3 mikrofona i 2 bubice i tako radili dobrih 10god., a sada - 20 AKG + Rode Lavalier bubica i 10 AKG wireless sr450 mikrofona... Ipak to rezira gosn. Bradic - ministar kulture, pa odjednom sve moze, svega ima... I ovde smo (u pozoristu) u fazonu - bolje da nema, jer oni kad vide da imas nesto malo sa strane, odmah misle da mozes cuda nevidjena sa time da izvodis ! Uglavnom, kod nas se radi tako sto imas tekst pred sobom, pa vozi - malo je odstupanja od rezije, pa je ideja da se sve nasnima kao snapshot na mikseru i da se tokom predstave vozi na dugmice. Jos traju glumacke probe, pa ne mogu da odredim da li ce tako moci, ili ce ipak i ovde morati sve pesice. 

Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on..  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#2 | 
| 

Member 

| 

[quote=psionic;286848 

Uglavnom, kod nas se radi tako sto imas tekst pred sobom, pa vozi - malo je odstupanja od rezije, pa je ideja da se sve nasnima kao snapshot na mikseru i da se tokom predstave vozi na dugmice. Jos traju glumacke probe, pa ne mogu da odredim da li ce tako moci, ili ce ipak i ovde morati sve pesice.[/quote] Sto se tice snapshota na tascamu ici ce to.Lijevo od displeja imas one dugmice sa kojima mozes drito prozivati snapshotove bez odlaska u meni.ime snapshota ti se ispise u vrhu displeja doduse malo je sitno,al` k`o sto rekoh ljudima je tesko udovoljiti.  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#3 | 
| 

Superoperater 

| 

Evo mene ponovo sa Tascamom... Snimili smo scene i to sve lepo radi - ima cak i crossfade za snapshotove - lepo, ali ono sto mi ne ide u glavu, jel moguce da nema zasebnog EQa ni na BUSevima ni na AUXima ? Samo za kanal imam EQ... Ako hocu npr da 5 mikrofona posaljem na bus 1 i na bus 1 stavim eq, to ne mogu ? Jel ja nesto ne radim dobro ili tako to radi ?

| 
		 | 

| 
| 

| 
		#4 | 
| 

Member 

| 

Glede eq-a za busseve i auxe.Nema ih.Ono sto mozes uraditi jeste da ?ibnes taj buss ili aux nazad  na kanal pa da na taj nacin radis eq.Znam ,znam guerilla zvuk al et` to se tako radi u ovim nasim pasivnim krajevima 

| 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#5 | |
| 

Superoperater 

| 

Quote: 

Ne ide mi u glavu da nema EQ na bus kanalima. Do duse, ima dinamiku... Moram samo da dodam da ovaj nacin rada sa snapshotovima zavrsava posao 100% ! Jako sam srecan sto ne moram rucno da zongliram ![]() pozz 

|
| 
		 | 

| 
![]()  | 

| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |

| 

|