|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Ja imam Tascam FW-1884, koji je suštinski vrlo sličan 1082, samo sa malo više opcija... Što se tiče problema sa drop-outovima i gubljenjem zvuka - to je 99.9% problem sa firewire kontrolerom... Tascam je VEOMA probirljiv što se tiče FW čipova i jedino sa čime 100% radi su Texas Instruments firewire kontroleri... ukoliko slučajno imaš VIA kontroler, tvoji problemi su zbog toga... rešenje bi ti bilo da kupiš PCI Firewire kartu sa Texas Instruments chip-om. To nije skupo, max 10-15 eur, jedino što ga je malo teže naći.
Što se slušanja mikrofona dok snimaš tiče - postoje dve opcije Jedna je ta "direct monitoring" koju si ti izvalio kada pustiš Monitor BOTH (computer + inputs) na samom interface-u. Druga je da u Cubase-u na kanalu na kome snimaš uključiš mali zvučnik (ikonica), nalazi se odmah pored REC dugmeta na kanalu. U tom slučaju imaćeš malo kašnjenje zvuka (onoliko koliki ti je buffer size), ali na taj način možeš da slušaš zvuk i sve plug inove koji su ti na kanalu + send efekte (tipa ako pevač želi reverb dok peva, koji se naravno ne usnimava, samo služi za ugođaj). Naravno u ovom slučaju, na TASCAMU bi monitoring bilo namešteno samo na COMPUTER (bez INPUTS). Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Quote:
Jednom sam probao guitar rig na tu foru i funkcioniralo je, ali sada neće! Kako si ti zadovoljan s njegovim preampom itd? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ?to se preampa tiče, dok sam ih koristio bili su prilično dobri za tu lovu... Sada imam 2 ozbiljna preampa u rack-u i jo? 16 komada na mixer-u, pa mi je tascam u tom smislu vi?ak... ali super je to sprava, kada nađe? FW kartu sa kojom radi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Da li vredi uzimati ovaj interfejs? Mislim kakvi su mu konvertori u poredjenju sa recimo RME FF800? Da li bih to primetio na Adam A8x ili A7x (posto ce uskoro jedan od ova dva da upadnu u moj kucni atelje).
Razmisljam o audio interfejsu sa minimum 8 ulaza i imam nekoliko opcija u glavi kao npr FF800, ProFire 2626 (ili 610, isto ima 8 ulaza), ili pak neki Tascam :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Pa nije kontradikshn kad nemash mocj da to promenish...a trake idu u prodaju,morash da isposhtujesh standarde...
@ Jan Ja sam sa njega preshao na FF400 i razlka je vishe nego ochigledna.I to bash imam A7.Moj savet - FF800. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Hvala! Isključio Direct monitoring, mali problemi s ka?njenjem, al funkcionira!
Latenciju kada vratim na 256, krči kada je projekt unutra.. ima li tu pomoći? Da li ovisi to i o procesoru, ramovima itd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
pa normalno sto manje latency toliko vise zahteva jaca konfiguracija, ako nekad ti pravi problem za neke "glitch" sounde (krcenje) koje se javljaju kad namestis 256, ondah od moje iskustvo pokusaj stavi neki efekt na taj kanal (reverb, compresor) moze da se izgubi...ili restartiraj (ozvezi malo kompjuter , iskluci neke druge procese sta su ti na task manager)
ili ..... u krajni slucaj bolji PC :S Moja konfiguracija je 2.4 Core2duo sa 2gb ram i solidna ati radeon graficka karta....ali to mi je sasvim dovoljno ...nemam te probleme... pokusaj i sa reinstalacija na neki dr windows...i napravi optimatizacija na windows sto manje efekte i slicno....da opteretis sistem od te procese... Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Pozdrav!
Evo imam novo pitanje; ponovio sam se u matičnu ploču (+procesor,ramovi, napajanje...) a pitanje je vezano za matičnu i Texas Instruments FW Controler koji je integriran na njoj. Kada su na Tascamu (fw1082) potenciometri pode?eni automatikom na 0 (bez obzira da li u computer ili mon mix modu, čuje se tiho kvrckanje, kao da netko ili ne?to dotiče potenciometre tik,tik,tik,tik,tik,tik,tik... jedva čujno, al kad je ti?ina, čuje se.. Mo?da je to i prije bilo tako al sad imam novo napajanje pa čujem.. (nije da se hvalim ![]() Ugl, ako ih spustim dolje za po' centimetra, onda se ne čuje ni?ta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
Da li je moguće postaviti kontrolu nad nekim pluginom koji nije u sklopu npr cubasea i kako ?
Poku?avao sam preko onog midi modusa, ali ne funkcionira naj, ugl nisam uspio. Neko kratko uputstvo puno bi pomoglo ( na domaćem jez) |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tascam Da-20 mkll ,problem | zak | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 14-01-2009 11:24 PM |
Tascam FW1082 pitanje | Monroe/Rampart | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 27-05-2008 01:44 PM |
Problem sa Tascam Us-122 | Jan | Computer Hardware | 1 | 01-04-2006 02:56 AM |