|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Oni (FDU) su svet za sebe. Zavrsi covek ton, upozna neke likove koji zavrsavaju reziju, jedni druge angazuju, a pri tome su svi deca nasih prvorazrednih glumaca! Taj sertifikat moze da upotpuni neciji CV, tipa radio sam to i to - IMAM SAE CERTIFIKAT... pa mozda udje u neki uzi izbor, ali kao sto Bockie rece - ko ovde jos to radi - raspisuje konkurse ? Sa druge strane, ako zavrsi VETS, ne mora da bude usko specijalizovani snimatelj ili tako nesto, ipak ima jednu zvanicnu drzavnu diplomu, za ELEKTROTEHNIKU u bilo kom obliku (retko gde pitaju za smer) pa moze da radi od elektrodistribucije do RTSa ili nekih drugih televizija ili pozorista...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 31-08-2010 at 11:38 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Pa citirao sam par postova pre... Ne znam, mene niko nije 'navatao' nisam iz te grupe talentovanih
![]() A imam neke prijatelje sa FDUa, pa su mi pricali...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 01-09-2010 at 01:18 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ja zavrsavam multimedijalne sisteme na Elektronskom fakultetu u Nisu koji su gotovo slican program tom programu sa VETS-a.
Znaci imao sam studijsku audiotehniku, obradu audio signala, elektroakustiku od predmeta vezanih za zvuk. U fizici smo obradjivali audio i optiku. I imali smo predmete tipa animacija, graf. dizajn, fotografija, kamera i montaza, multimedijalni alati itd...Takodje smo imali inzenjerske predmete kao npr el. komunikacije, digitalna elektronika, elektronika, uvod u racunarski inzinjering, kola za obradu signala, mob. komunikacioni sistemi, prostiranje EM talasa itd... Sve to bez ikakve prakticne nastave, osim iz fotografije i kamere i montaze... Prakticna nastava iz predmeta za audio se svela na to da ja ostalim studentima demonstrairam osnovne efekte...A ispit su bile naravno knjige i zadaci... I nadam se da cu diplomirati do kraja godine, i sta onda, nista. Sve po starom |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Al dobro, imaces tu diplomu koja ti mozda pomogne ako se negde budes zaposljavao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ali opet stekao sam neka teorijska znanja...Konkretno recimo skoro je bila prica o onom analog in digital domain na forumu, prica da treba da se snima sa 20 db headroom-a u digitalnom domenu...To sam ja naucio na faksu jos pre 3 godine, imali smo u knjizi citavo poglavlje koje se bavilo headroom-om u digitalnom i u analognom domenu...Nije da smnimanje do -20db smatram upotrebljivim narocito ne u low budget konvertorima, ali sam barem recimo naucio da snimanjem u 24bita ne moram da silujem signal do vrha skale. Nije tako losa knjiga ta bila iz audiotehnike ![]() Last edited by Jan; 01-09-2010 at 10:12 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Superoperater
|
![]()
E to. Papir. Ne razumem zasto uopste smaraju teorijom bez prakse da bi, kad izadjes sa faksa, znas da konstruises nove tipove uredjaja a nikad nisi ni video kako izgleda najobicniji i najjednostavniji. Zaboravih, to je mana drzavnih skola! Bez prakse. Imam druga koji je zavrsio masinski u bgd. To je da izgubis 10god zivota minimum na ucenje visoke matematike i sada radi posao za srednju skolu, na ugovor, za 18000 din !!! To je porazavajuce ! On definitivno tek sad treba da krene da "uci" svoj posao...
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Evo, cika Arthur nas je demokratski sklonio da neko slucajno ne vidi...
![]() SAJ je jeftiniji od SAE...! ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 01-09-2010 at 02:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Last edited by Heavy Jerk; 11-09-2010 at 04:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |