Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-08-2010, 04:53 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default ?kolovanje za ton

Google sa foruma
Old 27-08-2010, 05:04 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: SAE Belgrade

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Google sa foruma

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2010, 05:21 PM   #3
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

ne lupajte bre, on je direktor
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2010, 09:25 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Hmm... 15 kila...

Da vidim...

mmm....lep ram za diplomicu,sa paspartuom i jedno halogeno na nju tamo iznad mixa,ispod sata...mmm...

...ili...

....tascam dm3200,api512,u87,UA1176,,jedno 3 kila Boggy-ju malo da sjebem one basove,dynaudio bm12,ne bih izdrzao bez onog Teac T85,znam da sam lud,jos koji kotur trake da se nadje,neki nadrkan ruDAW... ...ostalo bi i za jedan dobar rostilj...

Old 28-08-2010, 12:03 PM   #5
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

ma sta je to za nas 15 somica...proseca plata u rs je 350e pljus da mi oba roditelja rade pljus da jedemo pomije narednih 2 godine i eto ti diplome...mama ja sam producent!!!
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2010, 12:12 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by zato sto sam **** View Post
ma sta je to za nas 15 somica...proseca plata u rs je 350e...
to je preko 35000...!

Ko to prosecno zaradjuje 35 soma?!?

Ajde da racunamo kolika je prosecna plata ako se u obzir uzmu samo petocifrene zarade... Koliko je onda prosecna plata,bez debelih partijskih krmaca...?

Old 28-08-2010, 06:42 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Pre bih te pare ulozio u studio nego li u SAE...Znam neke ljudi koji su pozavrsavali SAE hmmm...Mozda je dobar za stvaranje kontakata, imam jednog prijatelja koji je zavrsio u Berlinu, gotovo da nista ne zna o miksanju recimo, znam jos neke takve primere.
Hehe, pa najjača diploma koju ta ?kola daje zove se Tonmeister/Audio Engineer/Ingenieur du Son... Nema (mixing engineer" diplome. Znači - nauči? da postavi? i pove?e? (razne) mikrofone, da pravilno postavi? input gain, pazi? na korelaciju faza... nauči? ?ta rade kompresor i EQ, shvati? razliku između faze i polariteta, sazna? pone?to o principima prostiranja zvuka, te stvari. I to plati? nekim novcem.

Kako da te neko nauči da miksa?? ?TA da miksa? - simfonijski orkestar, house, free-jazz, rok muziku, nu metal, pop balade, hiphop, psy tarce... Mislim,

Pozdrav,

Vasa
Old 28-08-2010, 08:13 PM   #8
GRDI
Member

GRDI's Avatar

racunajte sloveniju + porez .....koji se ne moze dobiti nazad.....
Old 29-08-2010, 01:52 AM   #9
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Hehe, pa najjača diploma koju ta ?kola daje zove se Tonmeister/Audio Engineer/Ingenieur du Son... Nema (mixing engineer" diplome. Znači - nauči? da postavi? i pove?e? (razne) mikrofone, da pravilno postavi? input gain, pazi? na korelaciju faza... nauči? ?ta rade kompresor i EQ, shvati? razliku između faze i polariteta, sazna? pone?to o principima prostiranja zvuka, te stvari. I to plati? nekim novcem.

Kako da te neko nauči da miksa?? ?TA da miksa? - simfonijski orkestar, house, free-jazz, rok muziku, nu metal, pop balade, hiphop, psy tarce... Mislim,

Pozdrav,

Vasa
Pa audio inzenjer, bi valjda trebalo da znaci da znas da smiksas pesmu:S
E sad ja na miksing gledam ko na slikanje...Imas ljude koji su zavrsili umetnicke akademije a nikakvi slikari nisu, a ima i tzv naivnih slikara koji su odlicni slikari...Verovatno je isti djavo i sa miksanjem, s tim sto neka makar osnovna znanja o audio tehnici i obradi signala moraju da postoje.
A gde ces bolje sticanje znanja ako si omladinac nego li na skoli gde imas sve moguce sprave na kojima bi vezbao i strucne ljude iz inostranstva itd koje bi mogo da pitas za savete i tehnike, verovatno za te pare svi izlaze u susret...
Poenta mog posta gore je trebalo da bude, da ljudi misle zavrse SAE i gotovo sve znaju, kapiram da SAE verovatno pruza dobre mogucnosti da se audio/miksing inzenjer razvija, ali da je to sve individualno ko ce kakav inzenjer biti.

Pozdrav
Jan is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2010, 05:02 AM   #10
DigitalMan
Member

DigitalMan's Avatar

Bravo Jane, svaka ti je na mestu...ja sam S.A.E Audio Engineer, klasa '90 i kladim se da cu napraviti bolji audio zapis na SoundBlaster 16bitnoj kartici od 800 dindzi od pola ovih nasih "naivaca" sa SSL-ima i ostalim gramojzilicama...ha,ha
Salu na stranu, u ono vreme godina je bila oko 18.000DM, ali ne zalim ni dinara, jer smo stekli ogromno teorijsko znanje i "hands on" iskustvo sa najmodernijim tehnologijama u to vreme...toplo preporucujem
DigitalMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules