Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-08-2010, 05:32 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Debljina krivulje

Alo, ljudi! O čemu razgovarate??? Aj' da predlo?im: skinite taj wav i pustite ga u loop. Isključite VGA monitor i uti?ajte zvuk. I posle 10 minuta pojačajte zvučnike, pa pogađajte na koju ste verziju naleteli i onda uključite VGA pa vidite da li ste potrefili. Pa onda sve ispočetka i tako petnaestak - dvadeset puta. Pa sami procenite koliko ste puta pogodili.

Mo?da ovaj predlog izgleda kao predlog za gubljenje vremena i ne morate da mi verujete na reč, ali nije skupo (jeftinije je od kupovine SSL-a i onih 70-tak CLA-ovih kompresora), a mo?e da bude i korisno.

Pozdrav,

Vasa
Old 12-08-2010, 05:54 PM   #2
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Alo, ljudi! O čemu razgovarate??? Aj' da predlo?im: skinite taj wav i pustite ga u loop. Isključite VGA monitor i uti?ajte zvuk. I posle 10 minuta pojačajte zvučnike, pa pogađajte na koju ste verziju naleteli i onda uključite VGA pa vidite da li ste potrefili. Pa onda sve ispočetka i tako petnaestak - dvadeset puta. Pa sami procenite koliko ste puta pogodili.

Mo?da ovaj predlog izgleda kao predlog za gubljenje vremena i ne morate da mi verujete na reč, ali nije skupo (jeftinije je od kupovine SSL-a i onih 70-tak CLA-ovih kompresora), a mo?e da bude i korisno.

Pozdrav,

Vasa
Mozda si krivo shvatio, mene ta razlika uopce ne pogadja nit bi rekao da je primjer A los zato jer snare tak zvuci...covjek je samo pitao koja je razlika i ja tvrdim da je razlika u kompresiji i to je to...
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2010, 01:30 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Maiv View Post
Mozda si krivo shvatio, mene ta razlika uopce ne pogadja nit bi rekao da je primjer A los zato jer snare tak zvuci...covjek je samo pitao koja je razlika i ja tvrdim da je razlika u kompresiji i to je to...
Hehe, nema veze, ionako sam proma?io temu Tek kasnije sam ukapirao ?ta uop?te treba da se poredi.

U ?ivotu nisam čuo gluplji primer - različite pesme koje su miksali različiti ljudi na različit način, od koji jedna pride ima programiran bubanj (Girlfriend=Addictive Drums). Mislim, kakva budala?tina. Pa i da su dva ?iva bubnja ili dva programminga opet ne bi bilo isto, makar zato ?to su dve pesme u pitanju.

A ja se sve lo?io pa poredio Girlfriend vs. Girlfriend i Contagious vs. Contagious rekoh: valjda neko seo pa transponovao ITB session u OTB i obratno Kakva sam budala

BTW, Contagious nije miksao CLA (kao ?to pi?e na http://homerecordingbootcamp.com/lessons/avril/) nego TLA, al' to nije bitno. Bitno je to da se na osnovu dva primera koji nemaju nijednu zajedničku tačku (osim izvođača na čijem se albumu nalaze) ne mo?e doneti nikakav relevantan sud.

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules