|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Moderator
|
![]()
Au bre, momci razvaliste...
![]() Cika Boggy je u pravu za Meyer, ali zato i kosta 10 kilo-evra... Ali evo, citao sam dosta u zadnje vreme , neke strane intervjue s bas velikim facama koje su radile Bitlse,Pink Flojde,Alana Parsonsa,ko kako radi itd, i ljudi su uglavnom stavili u prvi plan neke tehnike snimanja i nesto od sprava koje korista a vrlo malo o monitoringu,cak mi se svidelo jedno misljenje da ni nemora da bude neka krvava izolacija i da toj prici nikad nema kraja i da sve i da sad odes u Abbey Road mozes da stanes u neku sobu i dodas vec neki panel... Naravno da nije cilj da se obesmisli adaptacija prostora ali,sto me vrlo prijatno iznenadilo, upravo na necemu na cemu sam insistirao milion puta ovde, a to je koliko ko poznaje monitore na kojima radi! Dakle ako si project studio turi omiljeni CD i pusti na nove monitore koje si kupio, dva meseca slusaj i uci i shvati kako rade. I sad slusam neke svoje stare mixeve sa AKG-K44 koje su najosnovnije low budget sto moze (30 evra) i kontam da bez obzira zvuci overall sasvim solidno , a da uopste blage veze nema sa onim na cemu sad radim. Sada je mnogo lakse,dzebi ga ipak,ali i skuplje. Najgore je sto ste svi u pravu,volim da reagujem, ali svak' u svoj klinac, nemam sta da vi' recem... Pocetnici,project-ovci,ucite kako radi to sto imate i to sto cete tek nabaviti. I kada sam kacio kanale za vezbu,ponavljam, najvise greski je bilo bas u tome, da vidim da ljudi ne kontaju rodjeni monitoring... ![]() Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 02-04-2010 at 11:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
![]() |
#54 | |
Member
|
![]() Quote:
Evo malo sam se naljutio pa sam uspio naci NS10 u extra stanju, sutra idem pazarit i njih, pa da vidimo jebemu mi?a sta old school kaze... samo ?teta pasivne su pa nemam eq iza ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Member
|
![]()
ma da dajte radove da se cuje..nebitno je na cemu se radi..
ja recimo sa alesisima sam imao problema sa srednjima..dok nisam presao na krk..sada mi mixevi svuda isto zvuce mislim sve je tu i na malim krsh komp zvucnicima i na hi fi u-a i na drugim monitorima.. kad osetim potrebu za boljim ,verovatno cu preci na adam p ili s seiju.. i to je to..zasad mi je ok ovo za sobu... malo zamara cela ta filozofija...kako ,sta ,gde ,poboljsati..izvuces maximum ako neide predjes na druge i opet dok ne udaris u plafon s njima.. mozes ih drzati i na prozoru nebitno je ako znas sta radis..
![]() |
#56 |
Member
|
![]()
pozdrav. Imam m1mk2 aktivne mon. Valjda sam dobro napisao. Stije na zidnim nosacima 5-10cm od zida. Soba nije nikako tretirana i nije pogodna za rad al upravo zato me cudi ?to imam manjak basa. Kada smiksam nesto i odnesem u dnevnu sobu na hk970 i focale koji su dosta svjetli, bas me ubi..tuli muli. Tek kad smiksam tako da na monitorima jedva ima basa onda je ok. Igra li ulogu u samom zvuku kako je podesen volumen na samoj kutiji? I zanima me, iz triliana kada koristim bas cujem kako mi visoki sitno i tiho ?u?ti kad opalim ton. Trebam li uklanjat tu freq il je to samo do zvučnika? Eto ko zna.. Hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |