|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
bas lepa polemika...dugo nije bilo necega konstruktivnog na forumu. zato je i form tu da se malo razmenjuju pogledi na stvari oko nas...
sve je tacno sto su svi rekli ! I ima jos sto nije receno....!! bottom line - treba vremena - a niko nema vremena ! (a ni para )... BTW Paris Hilton je razradila svoje biznise do detalja...izmedju ostalog, naplacuje i svoje pojavljivane po klubovima (!!)..ne, ne peva, nista ne radi...samo dodje da postoji malo. ! A cifre su velike...a da ne pricamo o modnim linijama, parfemima, cvikerima, pa i muzici... para na paru - vashka na vashku !! lepo su rekli starci !
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Iscitah 4 strane diskusije (sa nekoliko dobrih stavova), a nikako da pravilno procitam naslov thread-a...
Da li se prica o stanju na muzickoj sceni, ili o kvalitetu (zanatskom delu) produkcije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi p.s. ukratko, izaberi sta hoces od ta dva sto si naveo... a mozes i oba ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 29-07-2010 at 10:17 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
(stanje na sceni i (zanatska) produkcija.)
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
ja volim da mislim da je sama ta produkcija vishe od zanata, i da je u tom zanatskom pristupu produkciji upravo jedan od razloga zbog kojih zaostajemo za zapadom. Producent (dodushe shirok pojam) treba da bude umetnik a ne samo zanatlija koji treba muziku da upakuje za trzishte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
jest, priča je počela o kvalitetu domaće produkcije, ali se veoma brzo prebacila na stanje na sceni kao ultimativnom uzročniku svega drugog. Definitivno sam mi?ljenja da je to direktno povezano, da i ceo regionalni kriterijum za produkciju trpi zbog samog stanja na sceni. Jer ljudi su prepu?teni sami sebi, i nemaju skoro nikakve finansijske konstrukcije da ula?u u samu produkciju pa se dovijaju kako god, i time na kraju ipak izbacuju medijski neupotrebljiv proizvod, čime zatvaraju krug. Pritom, i to samo tehničku stranu uzev?i, zanemarujući originalnu funckiju producenta kao umetničkog usmerivača i brusioca autorskih impulsa u publici prihvatljiviji produkt. Ne do bog polovini "umetnika" da im neko ka?e da su im je refren lo? i da ne radi, da su harmonijske progresije več 500 puta čute a text u odsustvu svake inspiracije i zanimljivosti. E to onda pravi jedan lep začarani lanac iz kojeg retko ko ispadne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
...u potpunosti se slazem, ne daj Boze kod nas nekome reci "ej nije to dobro, hajde da probamo nesto drugo", sledi odgovor "ja sam to bas tako zamislio, sta ti meni tu ovo ono"... i sta onda, nego "vezi konja gde ti gazda kaze"...govorim to iz 20-togodisnjeg iskustva...no, osvrnuo bih se i na sam pojam muzickog producenta, a ima ih barem 7 vrsta, no u moje vreme na zapadu muzicki producent je mogao da bude samo neko ko ima od 3-5 godina radnog iskustva kao audio engineer, ko je muzicki obrazovan i poznaje najmanje dva instrumenta i ko zavrsi visoke skole i usput malko ako ukrade da stazira nuz poznate i priznate face...(pozeljno)...kod nas opet svaki kurdja koji ima kompjuter i mikrofon skuplji od 200EU, ima "studijo" a bogami i produkciju svoju, a da ne pricamo o harmonikashima....ha,ha (bez uvrede naravno)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
E to ! Svaka ti zlata vredi ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Zaboravih ove likove. Bend se zove Azil 5 iz NS.
Licno mi je pevac prilicno neubedljiv, mozda malo e-ka-ve-icno sve zvuci na momente ali generalno ljudi su vrlo dobri muzicari i ima autorskih textova sto je sve ukupno svetlo na kraju tunela.Ulazu u snimke i opremu a live zvuce bolje nego na CD,da se nadovezem na Arthurovu pricu... Jos 10 ovakvih bendova (mislim na rad i trud) i eto nam pocetka scene...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kakva kutija za PC !!!! | DaBear | Computer Hardware | 5 | 14-12-2009 10:09 AM |
jeste li provalili | balthazaar | Razno | 12 | 29-05-2008 12:07 PM |
Domaca elektro/texno/hauz/psi ekipa | Sandzama | Razno | 104 | 15-11-2006 09:52 PM |
A KAKVA JE OVO KLAVIJATURA? | walsh | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 11-05-2005 10:07 PM |
Domaca pjesma od nekog drugog izvodjaca | Nocni | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 12:15 AM |